TBMM BAŞKANI ŞAHİN TÜRK DİL BAYRAMI TÖRENLERİNE KATILDI

TBMM BAŞKANI ŞAHİN TÜRK DİL BAYRAMI TÖRENLERİNE KATILDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, 733. Türk Dil Bayramı Haziran ayı etkinliklerine katılmak için bugün ilimize geldi.
733. Türk Dili Bayramı etkinlikleri sebebiyle ilimize gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karaman Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olan ayrıca; Dünya’da eşi ve benzeri bulunmayan Uluslararası Türkoloji Merkezi ve Türkçe İhtisas Kütüphanesi’nin açılışını yaptı.
         Karaman Belediyesi’nin oluşturduğu ve Türkçe Müzesi açılıncaya kadar Piri Reis Kültür Merkezi’nde hizmet verecek olan, Türkçe hakkında merak edilen bütün soruların cevaplanabileceği, Uluslararası Türkoloji Merkezi bugün saat 13.30’ da düzenlenen törenle hizmete girdi.
Türkoloji Merkezi hakkında Meclis Başkanı Şahin’e bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Türkçe hakkında ne kadar yazılmış eser varsa ve bilgi içerikli ne kadar kaynak varsa bunu Türk Dili’nin Başkenti olan Karaman’da toplamak istediklerini belirtti.
Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de böyle bir merkezin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Uluslararası Türkoloji Merkezi’nin Karaman’ a ve Tüm ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Açılışın ardından Karaman Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen 1. Uluslar arası Yunus Emre Şiirleri Beste yarışmasında finale kalan 15 eser, juri üyelerince dinlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Milletvekili Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Vali Süleyman Kahraman ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin verdi.