Tarım İl Müdürü Haber Sitemizi Ziyaret Etti.

Tarım İl Müdürü Haber Sitemizi Ziyaret Etti.
Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet ÖZTİRYAKİ, haber sitemizi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Yaklaşık 2 ay önce Karaman’da yeni görevine başlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet ÖZTİRYAKİ, Karamaninsesi.com İmtiyaz sahibi Hüseyin Ölger’i ziyaret ederek Tarım İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verip hedefinde ki projelerinden bahsetti.

İlimizde ki basın yayın kuruluşlarının arasında ilk defa Karamaninsesi.com’a ziyarette bulunarak hedefinde ki projelerinden bahseden Mehmet Öztiryaki, “Karaman’a en çok yapmak istediğim proje Göksu vadisinin Sera vadisi haline gelmesidir. İnşallah orada kuracağımız seralar ile hem yaz hem de kışlık meyve ve sebze üretimi yapılacak.” Dedi.

Yoğun çalışmalarda bulunduğunu belirten Mehmet Öztiryaki, Köylerimizi tek tek dolaşarak çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. En son olarak Mesudiye, İslihisar, Ortaoba, Süleymanhacı, Madenşehri, Üçkuyu köylerini ziyaret ederek, çiftçilerimize çeşitli tarımsal konularda bilgiler verdik. Köylerde ki mevcut durumu ve tarımsal yapısı hakkında bilgiler alarak, üreticilerin gelirlerinin yükseltilmesinin köydeki ekonomik yapının canlanacağını kendilerine söyledik.

İl Müdürlüğü olarak da bu anlamda üreticilerimizin her türlü tarımsal konuda karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olacaklarını belirttiklerini, özellikle tarımsal desteklemelerin çiftçimizin üretiminde çok önemli katkılar yaptığını ifade ederek yoğun tarımın yapıldığı bölgelerde tarımın geleceği açısından çevreye daha duyarlı olunması gerektiği ve anızların yakılmaması gerektiğini ifade ettiklerini belirtti.

GÖKSUYA SERA, AYRANCIYA KİRAZ BAHÇESİ

Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet ÖZTİRYAKİ, “Göksu vadisi benim hayalimde olan bir yer. İnşallah oraya bol miktarda sera tesislerini kuracağın o benim hayalimdir. Eğer bunu gerçekleştirirsek hem o mevkide yaşayan insanlar hem de Karaman ekonomik anlamda büyük bir gelir elde edecek. Bu taşeli bölgesinde yapmak istediğimiz, birde Ayrancı ilçemizin Kraman köyü var. Orası Kiraz yetiştirilmek üzere çok müsaittir. Çok büyük bir alana Kiraz bahçeleri kuracağız.” Dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki’nin Karamaninsesi.com’u ziyaret etmesinden dolayı çok memnun kaldığını belirten haber sitemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger, “ Öncelikle sizlere tekrar Karaman’a hoş geldiniz diyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Anlattığınız projeler gerçekten üzerinde durulması gereken projeler olduğunu düşünüyorum. Yapacağınız bu çalışma ithal ettiğimiz pazarlık ürünlerinin bir kısmını artık Karaman kendisi üretir hale gelecektir. Bunun gerçekleşmesi için bütün yetkililerin size destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. karamaninsesi.com olarak sizin ve ekibinizin destekçisi olacağız. Kamuoyunu bilgilendirme açısından üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın.” Dedi.