Tarım Bakanlığı’ndan Çiftçilere Müjde! Fiyatlar Belli Oldu!

Tarım Bakanlığı’ndan Çiftçilere Müjde! Fiyatlar Belli Oldu!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bağlı TMO, 2024 yılı hububat alım fiyatlarını açıkladı. Bakanlık, hububat hasadının başladığını ve ülkenin çeşitli bölgelerinde yoğun bir şekilde devam ettiğini duyurdu. İşte detaylar…

Toprak Mahsulleri Ofisi, (TMO) 2024 Dönemi Hububat Alım Fiyat ve Politikaları'na yönelik duyuru yaptı. Duyuruda, Türkiye'de hububat hasadının mayıs ayı başında yerel olarak Adana ve Şanlıurfa'da başladığı ve 7 Haziran’dan itibaren Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kıyı Ege'de yoğun bir şekilde sürdüğü aktarıldı.

Türkiye genelinde hasat oranı yaklaşık yüzde 5 olduğu, hasat yapan üreticilere depolama fırsatı vermek için 14 Mayıs itibarıyla taahhütname karşılığı hububat alımlarına başlandığı açıklandı.

thumbs-b-c-4110c4062ef5913d0abd93c4f8344bef.jpg

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

TMO buğday ve arpa alım fiyatları ile dış ticaret önlemlerine ilişkin verilen bazı kararların, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"TMO, Türkiye genelindeki iş yerleri ve protokol imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere 600’ün üzerindeki alım noktasında faaliyet gösterecek. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi olarak TMO'ya satabilecekler. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine anlaşmalı lisanslı depolar da dahil olmak üzere tüm alım noktalarında devam edecek.TMO Randevu Sistemi yenilenmiş olup üreticilerimiz randevularını https://randevu.tmo.gov.tr/ adresinden alabileceği gibi e-Devlet üzerinden de alabilecek. TMO iş yerlerinde resmi tatil ve pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacak."