Tarım Bakanlığı Türkiye Geneli 2 Bin 589 Personel Alımı 2024! Açılan Kadrolar Belli Oldu!

Tarım Bakanlığı Türkiye Geneli 2 Bin 589 Personel Alımı 2024! Açılan Kadrolar Belli Oldu!
Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 2 bin 589 personel alacağını duyurdu. Peki, hangi kadrolarda alım yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesindeki açığı kapatmak amacıyla 2 bin 589 personel alımı yapacağını açıkladı. Açılan kadrolar paylaşılırken, son başvuru tarihi de belli oldu. Bu kapsamda, tekniker, laborant, veteriner sağlık teknikeri, biyolog, veteriner hekim, mühendis ve teknisyen kadrolarında alım yapılacak.

Atama süreci, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliği'nin 14’üncü maddesi kapsamında gerçekleştirilecek. Başvurular 27 Mayıs-31 Mayıs 2024 tarihlerinde bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan Personel Bilgi ve Yönetim Sistemi (PBYS) üzerinden yapılacak.

thumbs-b-c-ac82b50c10bf631adb68f1e1759a3e80.webp

BAKANLIK TÜM DETAYLARI PAYLAŞTI

Söz konusu kadrolara müracaat edecek adayların, 31 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla dört senesini tamamlamış olması, kurum içi naklen atama koşullarını sağlamış ve belirtilen kadrolar için gerekli diğer şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Personel alımının Türkiye genelince gerçekleşeceği ve birçok ilde alım yapılacağı öğrenilirken, alımlara ilişkin tüm detayların Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde paylaşıldığı belirtildi.