Tarihi Hamamı ne hale getirmişler

Tarihi Hamamı ne hale getirmişler
4 YIL ÖNCE RESTORE EDİLEN TARİHİ HAMAM, MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLARIN YUVASI OLDU
Karamanʹda Karamanoğlu Beyliği döneminde yapılan ve 2005 yılında Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi Yeni Hamamın üstündeki baca ve havalandırma pencerelerindeki camlar kırılırken kubbelerdeki kurşunlarında madde bağımlısı çocuklar tarafından sökülmeye çalışılarak zarar verildi.
 

Tapucak Mahallesi’nde bulunan bu hamamın 1990 yılı başlarına kadar hamam olarak Karaman halkına hizmet verdiğini söyleyen Mahalle Muhtarı Ahmet Şevki Yılmaz ondan sonra kaderine terk edildiğini belirtti. 2005 yılına kadar harabe durumunu alan tarihi Hamamın 2005 yılında Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildiğini hatırlatan Yavuz şunları kaydetti:

ʹʹYaklaşık olarak 600 bin lira harcanan hamam 2006 yılında bitirildi. Bir kaç kere hamamʹda Halk Eğitim Merkezi sergi açtı. Daha sonra öylece kaldı. Şimdi ise kullanılmıyor. Kimliği belirsiz, evi yurdu olmayan kişilerin yuvası olmuş durumda.
 
Hamamʹın üstüne çıkıldığında havalandırma bacalarının üzerlerinde bulunan cam kapaklar tüm kırılmış. Kubbelerdeki kurşun kaplamalar sökülmeye çalışılmış. Bizler mahalleli olarak devamlı takip edemiyoruz. Binanın etrafında hiç bir aydınlatma yok. Karanlık olduğu için gece gelenleri göremiyoruz. Emniyet güçleri de kontrol ediyor fakat onlar gittikten sonra geri geliyorlar. Buranın yetkililer tarafından korunarak tekrar eski harap haline dönmesini istemiyoruzʹʹ dedi.
Hamamʹın bu durumuna çok üzüldüğünü kaydeden mahalle sakini İbrahim İpek ise ʹʹ Çocuklar gelip alkol alıyorlar. Camları kırıyorlar. Biz uyardığımızda da bizi tehdit ediyorlar. Ben resmi kurumlara da bunu anlattım. Beni şov yapmakla suçladılar. Burası hamam olarak işletilebilir. O zaman içindeki işletmeci binayı da korur. Bir bekçi tutulabilir. Yetkililerin bu konunun üzerine düşmelerini istiyoruz. Tarih gözümüzün önünde yok oluyor.ʹʹ
 
Konya Vakıflar Müdürlüğüne ait Hamamın 2006 yılında restoresi bitirildikten sonra Karaman İl Özel İdaresi tarafından kiralandığı, fakat 2009 yılı sonunda sözleşmenin bittiği ve 2010 yılı için kiralanmadığı öğrenildi.