SU SALIMI TÖRENİ DUALARLA YAPILDI

SU SALIMI TÖRENİ DUALARLA YAPILDI
Ayrancı Barajının su salımı, yapılan dualarla gerçekleştirildi.
Bolluk ve bereketin kaynağı olan suyun çok büyük bir kıymet arzettiği günümüzde özellikle su konusunda gerçekten mağduriyet yaşayan yöre halkımızın umutları da bu vesileyle biraz daha yeşermiş oldu.
Yapılan törene Ak Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, İl Genel Meclisi Başkanı, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdare Sekreteri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayrancı’nın merkez ve Akçaşehir kasabaları ile Dokuzyol, Karaağaç, Hüyükburun, Saray, Kale, Ambar, Kavuklar, Böğecik, Ağızboğaz köylerinin sulama ihtiyacını karşılayacak olan baraj, yöremize bereket getirmesi ve tarım alanlarımızın ihtiyacı olan suyun daha rantabıl kullanılmasını sağlayacak.
Ayrıca açık kanal ile sulanan 4.600 hektarlık alana karşın yaklaşık 5.600 hektar alanında kapalı şebeke ile sulanması gerçekleşecek. Bundan başka kapalı şebeke ile sulanan alanın 8.000 hektara çıkarılması hedeflenmekte.
Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’ de Ayrancı barajının su salımı töreni vesilesiyle yaptıkları açıklamada barajın ve bereketin kaynağı suyun daha fazla alana ulaşması sonucunda bölge halkının daha uygun şartlarda tarım faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirerek bunun herkese hayırlı olmasını sözlerine eklediler.