Sosyal Yardımlarda Yeni Tutarlar! Zamlanıyor…

Sosyal Yardımlarda Yeni Tutarlar! Zamlanıyor…
Sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin temmuz ayı öncesinde hesaplamalar yapılırken, vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayı desteklerini sağlamasının ardından temmuz ayına sayılı günler kala temmuz ayı ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği ve sosyal yardımlardaki artış miktarları araştırılıyor. Temmuz ayında da ay ortasında sosyal yardımların hesaplara aktarılması beklenirken, sosyal yardımlardaki artışlar memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Bu durumda, gelecek hafta çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyuracağı haziran ayı enflasyon rakamları öncesinde sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Sosyal Yardım 2024 Temmuz Zammı

Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar için haziran ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyor. Gelecek hafta çarşamba günü saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte milyonlarca emeklinin ve memurun maaşı zammı belli olacak. Maaş zammının netlik kazanması ile birlikte sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da belirlenecek. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlaracağına ilişkin tahminler bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerindeki artışları memur maaş katsayısına göre belirliyor. Bu durumda, memur maaşlarında yüzde 20 dolaylarında artışa gidilmesi halinde sosyal yardımlar da yüzde 20 civarında zamlanabilir.

2024/06/12/turk-lirasi-emekli-odemesii.jpg

Destek Ödemeleri Yeni Tutarlar 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gelecek hafta sosyal yardımlara zam yapması beklenirken, destek ödemelerinin yeni tutarları da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zam oranının belli olmasının ardından resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile toplumun farklı kesimlerine sağlanan desteklerin güncel miktarlarına ilişkin kamuoyunu aydınlatacak. Sosyal yardımlardaki artış miktarına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının yükselmesi bekleniyor. Farklı destek ödemelerinde artışa gidilmesi halinde de bakanlık kamuoyunu aydınlatacak.