Sosyal Yardımlarda Tüm Ödemeler! İşte Haziran Boyunca Sağlanan Destekler

Sosyal Yardımlarda Tüm Ödemeler! İşte Haziran Boyunca Sağlanan Destekler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayı boyunca hak sahibi vatandaşlara ilettiği destek ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

20 Haziran itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayının ilk günlerinde sosyal yardımlara hangi oranda zam yapacağı ve temmuz ayında destek ödemelerinin hangi tarihlerde yükseleceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı düşünüldüğü için sosyal yardımların temmuz ayının ilk günlerde yüzde 20’ye yakın oranda yükseleceği tahmin edilirken, önceki aylarda olduğu gibi temmuz ayında da ayın 10’u ile 20’si arasında toplumun farklı kesimlerine destek ödemeleri sağlanabilir. Sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihte verileceğinin ve zam oranın ne kadar olacağının yani sıra, sosyal yardım ödemelerinin hangilerinin haziranda verildiği de merak ediliyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Kurban Bayramı öncesinde sağlanan desteklerin detaylarına ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile bilgilendirmede bulundu.

2024 Haziran Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayında ilk olarak aile destek paketi ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara iletmişti. 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarılmasının ardından evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, yaşlı ve engelli aylıkları, aile ve gençlik fonu ödemeleri iletildi. Her destek ödemesi verildikten sonra da bakanlığın resmi internet sitesinden de sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile ödemelerin detaylarına ilişkin kamuoyu bilgilendirildi.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

Destek Ödemeleri 2024 Temmuz

Haziran ayı boyunca sağlanan desteklerin detayları araştırılırken, temmuz ayında sosyal yardımların ne zaman verileceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında sosyal yardım ödemelerini ay ortası hesaplara aktaracak. Bu durumda, 10-20 Temmuz tarihleri arasında aile destek paketinden evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardımlara kadar çeşitli destekler iletildikçe bakanlık açıklamalarda bulunacak.