Sosyal Yardım Ödemelerine Yüzde 50 Zam! Aile Destek, 65 Yaş, Engelli Aylığı, Çocuk, Evde Bakım Aylığı…

Sosyal Yardım Ödemelerine Yüzde 50 Zam! Aile Destek, 65 Yaş, Engelli Aylığı, Çocuk, Evde Bakım Aylığı…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine yüzde 50 zam yaptığını açıkladı. Peki, hangi ödemeler ne kadar oldu? İşte merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı.

2024 yılı memur maaşına gelen zamla birlikte birçok ödemede ve yardımda artışa gidildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hak sahiplerine ödenen destek zammına ilişkin beklentiler sürüyor. Bakan Göktaş, aile destek ödemelerine yönelik açıklama yaptı.

Bakanlığın sağladığı destek ödemeleri, nisan ayında ülke genelindeki vatandaşlara ulaştı. Özellikle dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahipleri için önemli olan bu ödemeler, sosyal medya üzerinden duyuruldu.

5e676b590f254426acd23b27-1.jpg

ÖDEMELER ARTTI

Bakanlık, nisan ayında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara ortalama 5330 TL tutarında sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletti. Bu ödemelerle birlikte toplamda 7 milyon TL'yi aşan destek miktarı, dar gelirli ailelerin ve öğrencilerin maddi yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor. Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada, 1461 kişiye bu kapsamda destek sağlandığı belirtildi.

Bakan Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 55’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı.

Uygulanan sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda desteklendiğini belirten Göktaş, “Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz” diye konuştu.

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.874 liradan 2 bin 797 TL’ye yükseldiğini ifade etti.