Sosyal Yardım Ödemelerine Temmuz Zammı 2024! 65 Yaş Aylığı, Evde Bakım Parası, Engelli Aylığı, Çocuk Parası!

Sosyal Yardım Ödemelerine Temmuz Zammı 2024! 65 Yaş Aylığı, Evde Bakım Parası, Engelli Aylığı, Çocuk Parası!
Sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında zam yapılacağı iddia edildi. Peki, hangi ödemeler ne kadar olacak? İşte merak edilenler…

Milyonlarca memur ve emekli, temmuz ayında maaşlarına yeni bir zam yapılacağına ilişkin beklenti içerisine girdi. Aynı zamanda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere ödenen sosyal yardım ödemelerinin de zamlanacağı iddia edildi. Peki, temmuz ayındaki yeni zam oranına göre hangi ödemeler ne kadar olacak? İşte cevabı…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine her ay engelli maaşı, evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve çocuk parası gibi sosyal yardım ödemeleri yapıyor. Hak sahiplerine ödenen sosyal yardım ödemelerine, artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle ilgililerin ihtiyaçlarını karşılamakta yeterli olmaması yüzünden temmuz ayında yeni zam yapılacağı iddia edildi.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

KİMLER, NE KADAR ALACAK?

6 aylık enflasyon memurlar ve emeklilerin maaş artışlarını belirliyor. Burada nihai memur zam oranı da sosyal yardımları doğrudan etkiliyor. Yani sosyal yardımlar yani 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi ödemelerde her yıl ocak ve temmuz aylarında memur maaşına yapılan zam kadar yükseliyor. Örneğin 6 aylık artış memurlar için yüzde 20 olunca sosyal yardımlar da benzer şekilde artacak.

Buna göre, 65 yaş aylığı 4 bin 192 lira, evde bakım desteği 9 bin 098 lira, kronik hastalık yardımı 9 bin 098 lira arasında, engelli aylığı 3 bin 346 lira-5 bin 018 lira ve son olarak, çocuk yardımı ise 4 bin 322 lira-7 bin 779 lira arasında olacak.