Sosyal Yardım Ödemeleri ARTACAK! Temmuz Zammı Hesabı

Sosyal Yardım Ödemeleri ARTACAK! Temmuz Zammı Hesabı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine hangi oranda zam yapacağı merak edilirken, yeni tablolar oluşturuluyor.

Kurban Bayramı öncesinde sosyal yardım ödemelerinin sağlanmasının ardından temmuz ayı ödemelerinin tarihine dair araştırmalar gerçekleştirilirken, önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak temmuz ayının ortasında sosyal yardımların sağlanması bekleniyor. Bu çerçevede, destek ödemelerine dair gelişmeler sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, sosyal yardım zamları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardımların hangi oranda artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkının yüzde 22,72 olarak belirlenmesinin ardından toplumun farklı kesimlerine sağlanan desteklere dair hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Temmuz 2024 Sosyal Yardım Zammı

Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerinin yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ile birlikte evde bakım maaşından yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlar yüzde 20'ye yakın orada artabilir. Böylece evde bakım maaşı 7608 TL'den 9000 TL seviyesine çıkacağı düşünülürken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de 5330 TL'den 6000 TL seviyesinin üstüne yükselmesi bekleniyor.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

Sosyal Yardım Tarihleri 2024

Temmuz ayındaki sosyal yardım ödemelerine dair bekleyiş devam ederken, sosyal yardım ödemelerinin güncel tarihleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini belirli bir takıma göre ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarırken, genellikle ortasına doğru ödemeler başlıyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde her ayın 10’u ile 20’si arasında sosyal yardımların iletilmesi bekleniyor. Söz konusu destekler ay ortasında hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metineri yayınlanabilir.