Sosyal Yardım Alanlara Zamlı Ödeme Tarihi Belli Oldu!

Sosyal Yardım Alanlara Zamlı Ödeme Tarihi Belli Oldu!
Sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilmesinin ardından zamlı ödeme tarihi en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayı sosyal yardım ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara iletmeye başladı. Dün itibariyle yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin de bu hafta itibariyle hesaplara aktarılması bekleniyor. Söz konusu sosyal yardımlara dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlarda artışa gidilmesinin ardından zamlı ödemelerin hangi tarihten itibaren hesaplara yatırılacağı araştırılıyor.

Sosyal Yardım Zamlı Ödeme Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altı ayda bir memur başka sayısına göre sosyal yardımlara zam yaptığı için geçtiğimiz hafta milyonlarca memurun maaşının yüzde 19,31 oranda zamlanmasının ardından sosyal yardımlarda yüzde 19,31 oranında artışın hayata geçmesi bekleniyor. Bu çerçevede, söz konusu destek programlarından yararlanan vatandaşlar zam oranı ile ilgili hesaplamalar gerçekleştirirken, zamlı ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilmesi sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ağustos ayından itibaren zam farklarının verileceği duyurdu. Bu durumda, ağustos ayından itibaren evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin zamlı olarak hesaplara yatması bekleniyor.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi-001.jpg

Sosyal Yardımlar Ne Zaman Ödenecek?

Ağustos ayından itibaren zamlı sosyal yardımların ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması beklenirken, temmuz ayı ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği de araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engelli aylıklarını dün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktardı. Yaşlı ve engelli aylıklarının yanı sıra farklı destek ödemelerinin de verilmesi bekleniyor. 10-20Temmuz tarihleri arasında aile destek paketi ödemelerinin, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.