SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN YAPIMINA BAŞLANIYOR

SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN YAPIMINA BAŞLANIYOR
Başkanı Lütfi ELVAN,dan aldığımız bilgiye göre, Sosyal Bilimler Lisesinin yapımına en kısa zamanda başlanacağı öğrenildi.
Karaman Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN,dan aldığımız bilgiye göre, Sosyal Bilimler Lisesinin yapımına en kısa zamanda başlanacağı öğrenildi. Türkiye’de tek örneği olan Ortaöğretim Kampüsü uygulaması sayesinde birçok özellikli lisenin bir arada olacağını dile getiren Elvan, kampüsün içinde yer alacak olan Sosyal Bilimler Lisesinin de 2011 yılı yatırım planı içine alındığını ve tüm işlemlerinin tamamlandığı bildirdi.
Elvan, AK Parti Hükümetlerinin eğitime verdiği önemin sonucunda, 2002 yılına kadar Karaman’a yapılan 1590 dersliğe karşılık, sadece 2003 ten bu yana 624 derslik yapıldığını ve nerdeyse son seksen yılda yapılan derslik sayısının %40 ‘na yakın bir ilave ile Karaman’ın Bir Eğitim-öğretim şehri haline geldiğini söyledi. İnşasına başlanacak olan Sosyal Bilimler Lisesi hakkında da bazı açıklamalar yapan Elvan şunları söyledi.
Hâlihazırda Larende Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Bilimler Lisesinin Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık edeceğini, bu alanlarda ilgi ve yetenekleri olan öğrencilerin yüksek öğretime kazandırılacağını söyledi. Elvan, öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerine imkân sağlayacak düzeyde eğitim verecek olan bu liselerin, Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştireceğini sözlerine ekledi.
Sosyal bilimler lisesinin eğitim-öğretim süresinin hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olacağını, yatılı ve karma şeklinde eğitim vereceğini dile getiren Elvan, öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrencilerinde öğrenim görebileceklerini söyledi.
Karaman’ın, eğitim konusunda son yıllarda ciddi bir merkez olduğuna ve nitelikli öğretim kurumlarımızın da yaygınlaştığına vurgu yapan Elvan, bu eğitim kurumlarımızdan mezun olacak yavrularımızın geleceğimiz için bize umut ve güven verdiğini, ilerleyen zaman içinde göğsümüzü kabartan başarılarına da tanık olacağımızı dile getirdi.