Sokak Saldırısı: Takipteki A.D. Masaj Salonuna Sığındı, Silahlı Saldırgan Kaçtı

Sokak Saldırısı: Takipteki A.D. Masaj Salonuna Sığındı, Silahlı Saldırgan Kaçtı
Olay sırasında iş yerinde bulunan kardeşinin ve yakınlarının masum olduğunu vurgulayan Mustafa Açıl, saldırının kendileriyle bir bağlantısının olmadığını belirtti.

Olay, 19 Nisan Cuma günü akşam saatlerinde Selçuklu ilçesine bağlı Sancak Mahallesi'nde Dönerli Sokak'ta gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, A.D. adındaki kişi, ticari bir taksi tarafından takip edildiğini fark etti ve hemen yakındaki bir masaj salonuna girdi. Ancak takipçi, elinde silahla iş yerine gelerek A.D.'yi dışarı çağırdı. İş yerinde bulunanlar tepki gösterince, silahlı saldırgan husumetli olduğu A.D.'ye ateş etti ve ardından kaçmak için geldiği ticari taksiyi kullandı. Silahlı saldırı sonucunda A.D. ayaklarından yaralandı. İş yerinde bulunanlar durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan açıklamada, A.D.'nin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Silahlı saldırgan Ö.C. ise olayın ardından polis merkezine giderek silahıyla birlikte teslim oldu. Zanlı, ilk ifadesinde,“A.D. ile aramızda alacak verecek meselesinden husumet vardı. Ben de onu takip ettim. İş yerine geldiğini görünce ticari taksiden inip ateş ettim oradan da kaçarak polis merkezine gelerek teslim oldum” dediği öğrenildi.

Bir kişinin yaralandığı olay anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, iş yerinin önünde bir müşterinin bulunduğu sırada ticari taksiyle gelen silahlı bir kişinin önce husumetlisini yanına çağırdığı, kalabalık grubun saldırganı sakinleştirmeye çalıştığı sırada saldırganın husumetlisine ateş açtığı ve ardından olay yerine geldiği ticari taksiyle kaçtığı görülüyor.

Olay anında iş yerinde bulunan kardeşi ve yakınlarının olduğunu ve olayla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirten iş yeri sahibi Mustafa Açıl,“Olay günü buraya gelen müşteri ya da herhangi biri bilmiyorum, belki de takip edildiğini fark ettikten sonra kendi can güvenliğini korumak için bizim buraya girmek istedi. Çünkü bizde bir randevusu yok. Kalabalık olduğu ve kendini korumak için de gelmiş olabilir. Bizden seans alan birisi değil. Burada olay yaşandığı gün zaten olayın faili polis karakoluna giderek kendisi teslim oluyor ve suçunu söylüyor. ‘Alacak verecek mevzusundan dolayı bu şahsa ateş ettim’ diyor. Biz burada aile şirketiyiz olay anında kız kardeşim, eniştem, çalışanlarım burada. Yani biz önceden hiç tanımadığımız bir kişi için canımızı siper ediyoruz. Alacak verecek meselesinden kavga ediyorlar, bu yüzden bizim kapımızın önünde yaşanan bu olaydan dolayı mağdur olan biziz” şeklinde konuştu.