SOĞUK HAVALAR GELİYOR

SOĞUK HAVALAR GELİYOR
Sıcaklar bugün kuzey, iç ve batı bölgelerde 5 ila 7 derece azalacak. Meteoroloji bazı bölgeler için şiddetli rüzgar ve yağmur ile toz taşınımı uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kuzeydoğu bölgelerimizde görülecek yağışlara ilave olarak, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklar bugün kuzey, iç ve batı bölgelerde 5 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Akdeniz, Ege ile İç Anadoluʹda kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden (lodos) Marmara, Akdeniz, Ege ile İç Anadoluʹda kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
TOZ TAŞINIMI UYARISI
Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.