ŞÖLEN ATEŞİ COŞKUYLA YAKILDI

ŞÖLEN ATEŞİ COŞKUYLA YAKILDI
Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni’nin simgesi olan şölen ateşi, yine büyük bir coşkuyla yakılırken, Mustafa Yıldızdoğan konseri de Karamanlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Karaman Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni’nin ikinci günü de birbirinden güzel etkinliklerle geçti. Türk Dünyası Şölenine katılmak için ilimize gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın, Ongun Aş. ve Karaman Belediyesi ziyareti ile başlayan program, Türk Dünyası Parkı’nda ki şölen ateşinin yakılmasıyla devam etti.
 
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev ve protokol üyeleri tarafından havai fişekler eşliğinde yakılan şölen ateşinden sonra konser alanında geleneksel hale gelen demir dövme töreni yapıldı.
 
Mustafa Yıldızdoğan’dan Unutulmaz Gece
 
Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni’nde Türk Cumhuriyetlerinden gelen konuklar da sahne aldı. Kazakistan’dan Atameken Folklor Topluluğu’nun gösterileri beğeniyle izlenirken gecenin finalinde ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan verdiği konserle Karaman halkına unutulmaz bir gece yaşattı.
 
4. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni; bugün (6 Ağustos 2022 Cumartesi) Türk Dünyası Parkı’nda saat 13.00’de Uçurtma Atölyesi, Saat 16.00’da Uçurtma Şöleni, 20.30’da Aikol Dans Topluluğu, Yerel Grup ve Kırgız Sahne Gösterisi ile saat 22.00’deki Zara konseriyle devam edecek.