SİYASETÇİLERDEN EĞİTİM YILI MESAJI

SİYASETÇİLERDEN EĞİTİM YILI MESAJI
Siyazetçilerden 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı mesajı
KARAMAN MİLLETVEKİLİ MEVLÜT AKGÜN’ÜN 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASI İLE İLGİLİ MESAJI
 Türk toplumu olarak, gelişmiş ve çağdaşlaşmış ülkeler arasında yer alabilmenin şartı, eğitimin kalitesini yükseltmek ve yaygınlaştırmaktır. Bundan dolayı, Türkiye Cumhuriyetiʹnin de çağdaşlık ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak kabul etmiş tüm ülkeler gibi, kuruluşundan bugüne, öncelikli konusu eğitim olmuştur. Eğitim, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelidir.
 Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi, her türlü zihinsel, bedensel ruhsal donanım ve gelişimi bizim için hayati önem taşımaktadır. Eğitimde aldığımız mesafe, gelişmenin ve ilerlemenin uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir. Türkiyeʹyi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacaktır.
 Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri için aileden başlayarak yapılması gereken, onların bilimsel veriler ışığında, özgüvenleri olan, sorumluluklarının bilincinde ve toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır. AK Parti Hükümetleri olarak, bu amaç doğrultusunda, eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve kalitesinin yükseltilmesi için çalışmaları sürdürmekteyiz.
 Öğretmenlerimiz de, çocuklarımıza ve gençlerimize çağdaş bir eğitim vermek için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Başöğretmen Atatürk, “Öğretmenler yeni nesli sizlerin eseri olacaktır”diyerek topluma yön vermede öğretmenlere olan inancını ve güvencini belirtmiştir. Öğretmenlerimizin, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi için, her türlü zorluğu aşarak gençlerimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağına inanıyorum.
 Vatandaşlarımızın da eğitim alanındaki her türlü çabanın destekçisi olacağına inanıyor; yeni eğitim-öğretim yılında tüm eğitim kadromuza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.
 
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörerʹin mesajı şöyle;
Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumumuzun geleceği içinde büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımıza ve gençlerimize saygıyı, millet ve ülke sevgisini, bağımsızlık onurunu öğreten tek yer, okuldur.
Eğitim; bir milleti özgür, bağımsız, şanlı ve hatta sosyal toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder. Buna ilişkin eğitimin yaşantımız boyunca ne kadar önemli bir yerde olduğunu unutmamalıyız.
Bu süreçte kendilerinin mesleklerine adamış, büyük fedakarlıklarla ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimizede büyük görev düşmektedir. Yarınlarımızı emanet ettiğimiz, sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizede minnettarız.
2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla gelecekte en parlak meşaleye sahip olacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu doğrultuda, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının kutlu olmasını temenni ediyor, yarının bilim adamlarını yetiştirecek olan fedakar öğretmenlerimize kolaylıklar diliyor, saygılar sunuyorum.