SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN LÜTFİ ELVANʹA ZİYARET

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN LÜTFİ ELVANʹA ZİYARET
SİVİL BİR ANAYASA İÇİN SENDİKA TEMSİLCİLERİNDEN ELVANA ZİYARET
24. dönemde tekrar Karaman Milletvekili olarak parlamentoya giren ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçilen Lütfi Elvan’a, toplumun birçok kesiminden ziyaretler devam ediyor.
Sivil toplum örgütlerinin de çeşitli sorun ve taleplerini dile getirdikleri ziyaretler sırasında kısa bir süre sonra yeni yasama yılına başlayacak TBMM’nde yürütülecek anayasa çalışmalarına özellikle toplumun her kesiminden destek verildiğinin bilinmesi istendi.
Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Memur-Sen Balıkesir il Başkanı ve Diyanet-Sen Şube Başkanı Mustafa Erol ve Diyanet-Sen Karaman şube Başkanı Duran Kabaağaç’ın heyet halinde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında sivil toplum örgütlerinin demokratikleşme sürecine verdikleri katkının küçümsenemeyeceğini dile getiren Elvan, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu katkıya ortak olması gerektiğine vurgu  yaptı.
Elvan, demokratik bir seçim neticesinde yeniden işbaşına gelen AK Parti hükümeti ile Ülkemizin her alanda ciddi mesafeler kaydedeceğini ve hükümetin bu manada sürdürdüğü başarılı çalışmalarının devam edeceğini belirterek ülkemizin ve toplumun her kesiminden vatandaşın ortak özlemi olan yeni ve sivil bir anayasanın da hazırlık çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.
Demokratik gelişmenin önünü açacak olan yeni anayasanın toplumun her tabakasından tüm vatandaşların ihtiyaçlarına hizmet eden tamamen sivil bir anayasa olması gerektiğini söyleyen Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bayraktutar, konfederasyon olarak bu amaçla yapılacak her çalışmanın ve çabanın arkasında olduklarını sözlerine ekledi.