Sigara Paketleri Değişiyor! Üzerinde Kaç TL Olduğu Yazılacak

Sigara Paketleri Değişiyor! Üzerinde Kaç TL Olduğu Yazılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, tütün ürünlerinin üretimi ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte önemli revizyonlar yapmaya hazırlanıyor.

Yapılan düzenlemeler, sigara tüketenleri ve üreticileri yakından ilgilendiriyor. Bundan böyle, tütün mamullerinin perakende satış fiyatı, paketlerin üzerine net bir şekilde yazılacak. Paketlerin siyah zemin üzerine beyaz renkle "… TL" şeklinde fiyatlandırılması planlanıyor.

Ayrıca, tütün ürünlerinin ambalajlarında üretim tarihi ve yeri gibi bilgilerin bulunması gerekecek. Bu bilgilerin yanı sıra, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bildirimde bulunulacak. Tütün mamullerinin üretiminde belirli emisyon seviyelerine uyulması da zorunlu hale getirilecek. Bu bağlamda, üretim için gerekli olan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi'nin alınması zorunlu olacak ve Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi başvurularında emisyon seviyelerinin uygunluğu kontrol edilecek.

Mevcut düzenlemelerle kaçak üretimin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Şirketlere yapılan proje değişiklikleri için verilen izinlerin, ürün izleme sistemi kurulumu için bildirilmesi bu doğrultuda atılan adımlardan biri. Aynı marka altında piyasaya sürülecek tütün ürünleri için tek bir üretici veya ithalatçı belirlenmesi de sağlanacak. Bu değişikliklerle tütün ürünlerinin üretimi ve satışında daha açık bir süreç hedefleniyor.