SGK’dan Kadınlara 15 Bin 925 TL Para Yardımı 2024! Her Ay Hesaplara Yatacak!

SGK’dan Kadınlara 15 Bin 925 TL Para Yardımı 2024!  Her Ay Hesaplara Yatacak!
SGK, kadın istihdamının desteklenmesi için yeni bir proje hazırladığını ve proje kapsamında kadınlara 15 bin 925 TL destek verileceğini açıkladı. İşte projenin detayları…

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ni kamuoyuna duyuran Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) proje doğrultusunda kadınlara 15 bin 925 lira destek verileceğini açıkladı. Projeden yalnızca kadın işverenlerin faydalanacağı öğrenilirken, kadın işverene çalıştıracağı yeni bir kadın işçi için 25 ay süresince net asgari ücrete kadar destek verilecek.

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi, Avrupa Birliği’yle (AB) iş birliği kapsamında finanse edilen ve SGK tarafından yürütülen ekonomik destek uygulaması olarak biliniyor. Söz konusu uygulamadan 4 bin kadın işveren ve 4 bin kadın çalışan faydalanacak.

Proje; İstanbul, Ankara, Denizli, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere toplam yedi şehirde uygulanacak. Bu doğrultuda, Ankara’da 900, İstanbul’da bin, Samsun’da 500 ve diğer kentlerde ise 400’er kişilik kontenjan ayrıldı.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

KADINLARA AYLIK 15 BİN 925 TL DESTEK

Yedi kentte uygulanacak proje çerçevesinde kadın girişimcilere ait küçük ölçekli ve genç işletmelerde kadın istihdamının desteklenmesi hedefleniyor. Bu sayede, kadınların üretime katılması sağlanacak ve deneyim kazanan kadınlar çalışmayı sürdürecek.

Bahsi geçen proje doğrultusunda talep edilen koşulları sağlayan 4 bin kadın işverene ekonomik destek sağlanacak. Bu kapsamda, toplam ekonomik destek tutarı ise 25 milyon euro olacak. Proje kapsamındaki hak sahibi işverenlere sağlanacak destek tutarı, bir kadın çalışanın işverene olan toplam maliyetinin yüzde 65’ini geçemeyecek ve net asgari ücretin tutarına kadar olacak. Bu da aylık 15 bin 925 lira denk gelecek.