SGK’dan Emeklilere Uyarı! Bu Kişilerin Promosyon Hakkı İptal Edilecek!

SGK’dan Emeklilere Uyarı! Bu Kişilerin Promosyon Hakkı İptal Edilecek!
Emekliler, artan promosyon tutarlarını araştırırken, SGK uzmanlarından dikkat çeken bir uyarı geldi. Yapılan uyarıda, bazı emeklilerin promosyon haklarının iptal edileceği belirtildi. İşte konuya ilişkin merak edilenler…

SGK, promosyon ödemelerini almak isteyen emekli vatandaşlara ilişkin önemli bir uyarı geldi. Bu işlemi yapmayan emeklilere promosyon hakkı tanınmayacağı öğrenildi. Emeklilere yönelik konuya ilişkin net biçimde uyarılar yapılırken emeklilerin haklarını kaybetmemeleri için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulandı.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükselirken devamında ise bankalar promosyon ödemelerinde güncellemeye gitti. Yaşanan gelişme sonrasında milyonlarca emekli zamlı promosyonların nasıl alınabileceğini araştırmaya başladı.

thumbs-b-c-2adfc7784b291960958d36fc8fa68c21.jpg

SGK'DAN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Bankaların promosyon kampanyalarından ardından SGK açıklamalarında emeklilere özel yeni bir uyarıda bulundu. SGK, emekli promosyon ücretlerinden faydalanmak isteyenlerin bazı işlemleri yapması gerektiğini vurguladı. Bu işlemleri yapmayan emeklilerin, emekli promosyon ücretlerinden faydalanamayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, emeklilerin promosyon almak istedikleri bankaya giderek öncelikli olarak beyanname vermesi gerektiğine değinildi. Bu işlemi yapmayanların, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını ifade edildi. Bu kapsamda, emeklilerin bu işlemi ihmal etmemesi konusunda uyarı yapıldı. İşlemi yapan emekliler ise herhangi bir sorun yaşamadan promosyon ücretini alabileceği kaydedildi.