SGK’dan Bu Kişilere 5 Bin TL Bayram Yardımı! Bankalara Başvuran 5 Bin TL Alacak!

SGK’dan Bu Kişilere 5 Bin TL Bayram Yardımı! Bankalara Başvuran 5 Bin TL Alacak!
SGK, ölüm aylığı alan vatandaşların bankalara başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon alacağını ve bankaların kendi uygulamaları kapsamında promosyon tutarını artırabileceğini açıkladı. İşte konuya ilişkin merak edilenler…

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla ölüm aylığı alan hak sahiplerine 5 bin TL promosyon ödeneceğini duyurdu. SGK'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, kurumdan maaş alan 12,7 milyon emeklinin bulunduğu ve söz konusu ödemelerin bankalar vasıtasıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.

para-nedir.webp

SGK'DAN AÇIKLAMA

SGK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak, 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bunun dışında, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

Söz konusu duyuruda, promosyon ödemesinin asgari düzeyde olduğu, bankaların kendi uygulamaları kapsamında promosyon ödemelerini artırabilecekleri ve diğer bankalara yönelik çalışmaların neticesinin de hak sahipleriyle paylaşılacağı aktarıldı.