SGK Uzmanından Asgari Ücrete Zam Açıklaması! Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mİ?

SGK Uzmanından Asgari Ücrete Zam Açıklaması! Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mİ?
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelmesi gerektiğini, gelmemesi durumunda ise neler olabileceğini paylaştı. İşte detaylar…

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmamasına çevrildi. Yılbaşında yapılan zamla beraber 17 bin 002 TL olacak asgari ücret; yüksek enflasyon, TL’nin değer kaybı ve dolar kurundaki artış nedeniyle resmen erimişti.

Hükümet yetkililerinin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini açıklamasına rağmen yüksek enflasyon nedeniyle eriyen asgari ücrete ara zam talebi kamuoyunda her geçen gün daha da artmaya başladı.

Öte yandan, Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, asgari ücrete zam yapılmaması halinde neler olabileceğini paylaştı.

para1-removebg-preview.png

“ASGARİ ÜCRETE ZAM GELMEZSE HALKIN TEPKİSİ ARTACAK”

Erdursun, X hesabından yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

“Emekli maaşları 3 Temmuz tarihinde 6 aylık enflasyonun belirlenmesinin ardından belli olacak. 3-20 Temmuz tarihleri arasında emeklilere sadece 6 aylık TÜİK enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ortalama yüzde 25 ve memur emeklilerine ve memurlara ortalama yüzde 20 fark verilmesi durumunda, asgari ücrete zam yapılmaması durumunda, halkın ekonomi politikalarına tepkisi bugünkünden daha fazla olacak. Bir de esnafa yönelik sıkı incelemeler, denetimler esnafı da bıktırtacak.”

Özgür Erdursun, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına yönelik, "Kira artışlarında sabit yüzde 25 uygulamasına son verildiğinde her geçen gün erken seçim talebi artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.