SGK Uzmanı’ndan Asgari Ücrete 4.000 TL Zam Beklentisi! O Tarihte Ara Zam…

SGK Uzmanı’ndan Asgari Ücrete 4.000 TL Zam Beklentisi! O Tarihte Ara Zam…
Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, SGK Uzmanı İsa Karakaş açıklamalarda bulundu.

3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yılın ilk altı ayındaki enflasyon rakamları baz alınarak milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak. Memurlar ve emekliler haziran enflasyon rakamları için bekleyişlerini sürdürürken, haziran enflasyon rakamları öncesinde yılın ilk beş ayındaki enflasyon oranları üzerinden hesaplamalar yapılıyor. Emekli ve memur maaşlarının yanı sıra, asgari ücret zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanları da asgari ücret zammı beklentilerine dair açıklamalarda bulunuyorlar.

Asgari Ücrete Zam Gelecek Mi?

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçte açıklamıştı. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca emeklinin ve memurun maaşında temmuz ayında artışa gidilmesi beklenirken, asgari ücrete zam yapılmayacağı düşünülüyor. Asgari ücret zammı ile ilgili TGRT Haber’e konuşan SGK Uzmanı İsa Karakaş eylül ayında 4000 TL’lik artış olabileceğini belirtti. Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Karakaş:

"Yapılacak zam, asgari ücretle geçinen vatandaşların hayat pahalılığı için önemli bir destek olacak. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler, gıda, kira ve diğer temel ihtiyaçlardaki fiyat artışlarından olumsuz etkileniyor. Zor durumda olan asgari ücretliler için planlanan zam, ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak." ifadelerini kullandı.

2024/06/16/mevduat-faizi-2024-hazirann.jpg

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için işçi ve işveren temsilcileri görüşecekler. Bu kapsamda, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağının netlik kazanmasının ardından asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Yıl ortasında ara zam gerçekleşmemesi halinde aralık ayında için işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Yapılacak olan görüşmeler neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı zamlı maaş belli olacak. Asgari ücretin yüzde 30 ile 40 arasında artması durumunda 2025 yılında boyunca geçerli olacak asgari ücret 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında bulunabilir.