SGK Para Yardımı 2024! Bu Kişilere Yardım Yapılacak!

SGK Para Yardımı 2024! Bu Kişilere Yardım Yapılacak!
Bu yıl 16 prim teşviki vereceğini açıklayan SGK, böylece işverenlerin maliyetinin yüzde 37’ye kadar azalacağını açıkladı. Peki, prim teşvikinin detayları neler? İşte merak edilenler…

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) işverenlerin sırtındaki ekonomik yükü hafifletecek önemli bir karara imza atarak 16 farklı prim teşviki sağlayacağını açıkladı. SGK, bu teşvikler doğrultusunda, emekli, işsiz, engelli, malul ve yaşlı çalışanlara yönelik prim desteği sunarak işverenlerin ödeme oranlarını yüzde 5 ile yüzde 37,5 arasında azaltma fırsatı veriyor.

sgk-a-1971273.jpg

SGK’DAN TEŞVİK FIRSATI

SGK'nın sunduğu bu teşvikler, özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için büyük bir önem taşıyor. İşsizlik aylığı alan, emekli ya da Ar-Ge alanında çalışanları istihdam eden işverenler, bu teşvik imkânından yararlanarak prim ödeme oranlarını büyük oranda düşürebilecek. Bu sayede işverenler, personel maaliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlayabilecek.

Şirketler için çalışan giderleri, maaşlar ve SGK primleri gibi yan kalemlerle beraber büyük bir maliyet kalemi yaratıyor. Bu yüzden işletmeler, personel sayısına bakmaksızın yan giderleri düşürmenin yollarını araştırıyor. SGK'nın sağladığı 16 teşvik, bu noktada işverenlere önemli bir imkân sağlıyor.