SGK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’li Emeklilere En Az 13 Bin TL Bayram Ödemesi! Tek Seferde Hesaplara Yatacak!

SGK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’li Emeklilere En Az 13 Bin TL Bayram Ödemesi! Tek Seferde Hesaplara Yatacak!
Kurban Bayramı’na az bir zaman kala milyonlarca emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağını merak ederken, 10 bin TL maaş alan bir emekli 3 bin TL bayram ikramiyesiyle beraber toplam 13 bin TL ödeme alacak. İşte detaylar…

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’de kalmasının ardından milyonlarca emekli, hükümetten yeni zam talep etmeye başladı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından hükümet de emekli maaşlarına zam kararı alırken, en düşük emekli maaşının minimum 12 bin TL’ye çıkması bekleniyor.

Öte yandan, emeklilere bu yıl için 3 bin TL bayram ikramiyesi verilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda, Ramazan Bayramı’nda milyonlarca emeklinin hesabına 3 bin TL ikramiye yattı. Aynı zamanda, Kurban Bayramı’ndan önce 3 bin TL daha hesaplara yatması bekleniyor. Bu kapsamda, en düşük 10 bin TL emekli maaşı alan bir emekli, bayram ikramiyesiyle beraber 13 bin TL ödeme alacak.

yasli-ayligi1.webp

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

Emekli aylığı tahsis numarasına göre hesaplara yatırılıyor. Emekli aylığı ödeme günü cumartesi gününe denk gelen emeklilerin ödemesi cuma; pazar gününe denk gelen emeklilerin ödemesi ise pazartesi gerçekleştiriliyor.

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lu emekliler de her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

Fakat, Kurban Bayramı nedeniyle emekli maaşlarının erken bir tarihte hesaplara yatırılması beklenirken, bayram ikramiyelerinin de benzer bir tarihte hesaplara aktarılacağı öngörülüyor.