Seydişehirʹde Ufo göründü

Seydişehirʹde Ufo göründü
Yıllardır tüm dünyada ajanslara, gazetelere ve televizyonlara konu olan ve bugüne kadar varlıkları tam olarak ispatlanmasa bile birçok insanın ilgisini çeken UFO görüntülerine bu kez Seydişehir semalarında rastlandı.

Konya’da günlük olarak yayın yapan Rasyonel Haber Gazetesi Genel Müdürü Sadrettin Soranlar tarafından çekilen fotoğraf, Seydişehir’in ünlü mesire yeri olan Kuğulu Parkı’nın bulunduğu Küpe, namı diğer Kibele Dağı’nda çekildi. Yüzlerce kare fotoğraftan sadece bir karede oldukça net bir şekilde görülen cismi fotoğraf çekerken hissetmeyen Soranlar ancak, fotoğrafları hafıza kartından bilgisayarına aktarırken fark etti.

Türkiye’de de birçok meraklısı bulunan UFO’ları gözlemlemek üzere birçok insanın Seydişehir’e akın etmesi beklenirken, esrarengiz cismin sadece fotoğraf makinesi tarafından tespit edilmesi ve fotoğraf çekilmesi sırasında görülmemesi ise olaya farklı bir ayrıntı olarak yansıdı.

Esrarengiz cismin görüldüğü dağ kendine göre çok ilginç özellikler sergiliyor. Küpe Dağı, Seydişehir tarihinin 5500 yıllık geçmişini yansıtırken, Neolitik çağa ait bir çok buluntu dağ üzerinde yer alıyor. Dağ ayrıca eski Yunan, Amblada, Vasada, Arvana, Elita, Dalisandus gibi klasik döneme ait şehirlerin varlığını da barındırıyor. Bölgede ayrıca 1952yılında Bostandere köyünden Konya Arkeoloji Müzesi’ne bir Zeus kabartması, 1957yılında da bir yüzünde bir kadın öteki yüzünde bereket boynuzu kabartması bulunan kalker bir Sunak getirildiği biliniyor.

Ayrıca fotoğrafın çekildiği gün olan 1. Haziran. 2012tarihinin Hicri takvime göre Hz. Ali’nin doğum günü olduğu ayrıca, tasavvufta adı geçen 40’ların aynı gün içerisinde bu dağda bir araya geldiği bölgede yaşayan kişiler tarafından ifade ediliyor.

Bölgenin bilinen en önemli özelliği ise, 1967 yılında Küpe Dağı’nda alüminyum madeninin bulunması ve Ruslar tarafından yapılan fabrika ile ekonomiye kazandırılması olarak gösteriliyor.





Kaynak:  http://www.rasyonelhaber.com