Selçuk Ankaralı ve Emine Şimşekʹten Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Selçuk Ankaralı ve Emine Şimşekʹten Kutlu Doğum Haftası Mesajı
AK Parti Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları birer mesaj yayınladılar.

 Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı ve Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle birer mesaj yayınladılar.

Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı yayınladığı mesajında şunları söyledi; "Sevgili Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu günlerde, insanlığın peygamberimize ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi görmekteyiz. Peygamberimizin barışçı ve insanı odak alan ahlak ve öğretileri, savaşların ve felaketlerin hüküm sürdüğü günümüz dünyasının barışa ve huzura kavuşmasının da anahtarıdır" dedi.

 
"İslam dininin inanç ve ahlak prensipleri konusunda tüm insanlığı doğru bilgilendirmek, bu konuda süregelen bazı yanlış algıları da ortadan kaldırmak için düzenlenen ʹKutlu Doğum Haftasıʹ etkinlikleri, bu konuda yapılan güzel uygulamaların başında gelmektedir. Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya insanları için de örnek bir şahsiyet olan Peygamberimiz Hz. Muhammedʹi daha iyi tanıyıp anladıkça, mesajının mahiyeti de daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır. O, insanların en hayırlısı, insanların en aydınlık düşüncelisi, Allahʹın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisiydi. Allahʹın insanlar arasından seçtiği bir doğruluk timsali olan Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümünün ülkemize ve tüm insanlığa hayır getirmesini yüce Allahʹtan dilerim" dedi.

Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek ise mesajında; 
Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimiz(sav), üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allahʹın bir lütfüdür. Etrafına ışık saçan yüce bir kandil gibi olan Peygamber Efendimiz (sav)ʹi sevmek, imanımızın bir cüzü ve Oʹnun övülmüş ümmetinden olmanın bir gereğidir.

İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin (sallallâhu aleyhi ve sellim) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu,yaşıyoruz.

Bu mukaddes günün lütfüyle gelip, karanlıklarımıza güneş, bedenimize sıhhat, soframıza bereket getirmesi ümidi ile tüm İslam âlemin kutlu doğum haftasını en kalbi duygularla kutlarım.