Sektör Temsilcilerinden BES Birikimlerinin Konut Alımlarında Teminat Olarak Kullanılması Talebi

Sektör Temsilcilerinden BES Birikimlerinin Konut Alımlarında Teminat Olarak Kullanılması Talebi
Konut finansmanında yaşanan zorluklar nedeniyle Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı, bankaların konut kredi faiz politikalarını gözden geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Yüksek faiz oranları, ipotekli ev satışlarını olumsuz etkilerken, sektör temsilcileri Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) birikimlerinin konut alımında teminat olarak kullanılabilmesini önerdi.

Konut finansmanı ile ev edinmenin eskisine göre çok zor olduğunu belirten Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “BES hesabındaki birikimin devlet katkısı olan kısmı hariç bankadan kredi çekerken teminat olarak gösterilebiliyor. Bu şekilde özellikle teminat göstermekte zorlanan katılımcılara büyük fayda sağlanması planlanıyor. Aynı uygulama neden konut kredisi çekmek isteyen tüketicilere de uygulanmasın ki? BES hesabı olanlar konut kredisi çekerken de bu şekilde teminat gösterebilir” diyerek konuştu.

Akçam, bankaların konut kredilerinde uyguladıkları faiz politikalarını yeniden değerlendirmeleri gerektiğine de dikkat çekti.