Şeker’in, Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Şeker’in, Dünya Kadınlar Günü Mesajı
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlarımız; evinde anne, işyerinde başarılı bir çalışan ve toplumda ise saygın bir fert olarak hayatımızın her alanındadır, huzurlu ve mutlu bir toplumun kaynağıdır.  
 Anne olmanın büyük kutsallığına sahip olan kadınlarımız “Eşref-i Mahlûkat” olan insanı; yetiştiren, eğiten ve onu topluma hazırlayan ilk öğretmen anadır ve “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadis-i şerifinin muhatabıdır. 
Aynı zamanda bugün iradının yıldönümünü kutladığımız “Veda Hutbesi”nde iki cihan güneşi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’: "Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır.” buyurarak kadın hakkının kutsallığını tüm dünyaya ilan etmiştir. 
Kadınlarımız tarih boyunca hayatın her safhasında erkeğinin yanında yer alarak sorumluluklarını paylaşmış, Anadolu’nun düşmana karşı şahlandığı “Milli Mücadele” de erkeği ile omuz omuza cephedeki yerini almış, düşmana karşı savaşarak, kağnılarla cepheye mermi taşıyarak, yaralı askerleri tedavi ederek, silâh ve giyecek imal ederek vatanın kurtuluşunda mücadele etmiştir. Kadınlarımızın bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları İstiklal Savaşımızın kazanılmasında en büyük etken olmuştur. Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, Tayyar Rahmiyeler, Yirik Fatmalar, Şerife Bacılar, Elifler, Kezbanlar, Ayşeler, Fatmalar ve diğer isimsiz kahramanların hepsini minnet ve rahmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun.  
Yine kadınlarımız her zaman ve zeminde kendilerine verilen görevleri en güzel şekilde yerine getirmişler, her alanda büyük başarılara imza atmışlardır. Bugün de doğuştan bedensel engelli 11 yaşındaki kızı Neslihan Kılıçoğlu’nu kendine yetebilir hale gelmesinde ve yüzmede 4. kez Türkiye şampiyonu olma başarısını göstermesinde en büyük pay sahibi olan annesi Dilek Kalaycıoğlu’nda olduğu gibi. Onu ve onun gibi günümüzün başarılı kadınlarını da tebrik ediyor kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle doğumdan ölüme yaşantımızın her safhasında varlıklarıyla onurlandığımız, destekleri ile hayat bulduğumuz sevginin, şefkatin simgesi kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.