Şehrin Dört Yanında Peyzaj Düzenlemeleri Devam Ediyor

Şehrin Dört Yanında Peyzaj Düzenlemeleri Devam Ediyor
Binlerce Bitkiyi Toprakla Buluşturuyoruz

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent genelinde peyzaj düzenlemelerine hız verdi. Özellikle kentin giriş noktaları ve orta refüjlerde yer alan yeşil alanlarda ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yürütülüyor.

Vatandaşlarımızın daha yeşil, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaları adına faaliyetlerini sürdüren Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; ilkbaharın gelmesiyle birlikte park, refüj ve kavşaklarda yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarına başladı. Karaman şehir girişine büyük farklılık getiren Seyir Teraslarına; 15 farklı türde 2000 adet çalı bitkisi ve 21 farklı türde ağaç dikilirken, Alparslan Türkeş Bulvarı’na da; 5000 bin adet Gül, Ateş Dikeni, Berberis ve Lavantanın yanı sıra 200 tane Mavi Servi ve Sedir türü ağaç dikildi.

“Daha Yeşil Bir Karaman İçin Çalışıyoruz”

Son yıllarda yapılan büyük yatırımlarla Karaman’ın daha modern bir şehir haline gelmesi için çalıştıklarını ve yeşil alanlarıyla da daha yaşanabilir bir şehir olmayı hedeflediklerini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Karaman Belediyesi olarak kent estetiğine büyük önem veriyoruz. Bunun için şehrimizin dört bir yanında düzenlemeler yapıyoruz. Son olarak Sanayi Köprülü Kavşağı, Alparslan Türkeş Bulvarı ve Seyir Teraslarında kent vizyonunu daha yeşil, ferah ve estetik hale getirecek peyzaj çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz bu alanlara göze hitap edecek farklı ekim tarzında çalı grubu bitkiler, çiçekler ve ağaçlar dikiyor. Daha yeşil bir Karaman ve vatandaşlarımızı daha fazla yeşil alanla buluşturmak için çalışıyoruz. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına bu yıl yine aralıksız devam edeceğiz” dedi.