Şehitler İçin Hatim Duası Yapıldı

Şehitler İçin Hatim Duası Yapıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından ‘Şehitleri Anma ve Hatim Duası’ programı düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Kayra Aydemir’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Karaman İl Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Akgül, "Başta Zeytin Dalı Harekatı olmak üzere ülkemizin varlığının bekası için şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Akgül, sözlerinin devamında; “Kilis ziyaretim sırasında gördüm ki halk, askerler ve üniversite iç içe hareket ediyor. Kilis halkı gördükleri destekten dolayı çok mutlular. Millet olarak ülkemiz adına birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.” şeklinde konuşarak programı düzenleyenlere teşekkür etti.

"Vatan Olmadan Din de, Millet de, Devlet de Olmaz"

Prof. Dr. Fikret Karapınar ise, “Başta Zeytin Dalı Harekatı, Fırat Kalkanı, 15 Temmuz ve Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, bugüne kadar terörle mücadelede şehit olan bütün asker, polis ve sivil kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Prof. Dr. Karapınar konuşmasına şöyle devam etti: “Hepimiz biliyor ve inanıyoruz ki şehitlik Allah’ın mümin kullarına peygamberlikten sonra bahşettiği en yüce makamdır. Şehadet, en kıymetli varlığı olan canını Allah yoluna feda etmektir. Şehitlik ise Allah’ın büyük lütuf ve ikramlarla müjdelediği cennet makamıdır. Biz şehitlerimize minnet borçluyuz. Allah onları cennetinde yaşatıyor; biz de gönüllerimizde yaşatmalıyız. Unutmayalım ki vatan olmadan din de, millet de, devlet de olmaz. Vatana sahip çıkmazsak eğer namusumuz da izzetimiz de şerefimiz de kalmaz. İşte bütün bu değerlerimizin varlığını şehitlerimize borçluyuz. Rabbim hepsine rahmet eylesin ve her alanda onları muzaffer eylesin.”

"Önce Bizim Evladımızdı, Şimdi Bu Vatanın Evladı"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Oğuzhan Küçük’ün babası Alaaddin Küçük de “Oğuzhan’ı askere gönderdiğimizde bizim evladımızdı; şimdi ise bu vatanın evladı oldu. Kuran-ı Kerim'de, bizlere şehitlerin ölmediği müjdeleniyor. Biz de hamd ediyoruz. Vatanın bölünmemesi için mücadele eden askerler, ölümü öldüren yiğitlerdir. Göreve giderken güle oynaya giden kahramanlarımıza ve onları yetiştiren Şerife Bacılarımızın, Nene Hatunlarımızın torunlarına da saygıyla selam gönderiyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

Program, İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Uğur Ataş’ın Çanakkale Şehitlerine şiiri, Veli Boydak, Uğur Gökcan ve Muzaffer Ekrek Küçükturgut’un ise aşr-ı şerif okumasının ardından Ali Çetin’in hatim duası ile sona erdi.