Şehit polis memurunun devlet övünç madalyası kızlarına verildi

Şehit polis memurunun devlet övünç madalyası kızlarına verildi
Şırnak’ın İdil ilçesinde 2016 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz’ın devlet övünç madalyası kızlarına verildi

Şırnak’ın İdil ilçesinde 2016 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz’ın kızları Tuana Sümeyye ve Kübra Yılmaz’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Fahri Meral tarafından “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevcih edildi. 

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak şehit Polis Hakan Yılmaz’ın özgeçmişi okundu. Şehidin özgeçmişinin okunması sırasında annesi Semra Yılmaz ile eşi Tuğba Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polisin özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Karaman Valisi Fahri Meral, “Sizlerle böyle anlamlı bir törende bir araya gelmekten büyük bir gurur ve şeref duyuyorum. Bugün ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa eğer binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakıyorsak bunları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Devletimiz 2933 sayılı madalya ve nişanlar kanunu gereği şehit polisimiz Hakan Yılmaz’ın kızı Tuana Sümeyye Yılmaz’ı Devlet övünç madalyasıyla onurlandırmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına ona bugün takdim edeceğimiz madalya vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. Hayatın tüm zorluklarına ve bu yolda el uzatmak isteyecek her türlü ihanete karşı bu milletin evlatlarına vatan sevgisini ve bu uğurda mücadele etmenin yüceliğini gösterecek önemli bir hatıradır. Bu duygularla şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum. Gazilerimize de hayırlı ve uzun ömürler dilerim” dedi.

  Vali Meral konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı şehit polis Hakan Yılmaz’ın kızları Tuana Sümeyye Yılmaz ve Kübra Yılmaz’a verdi. Tören sonunda Vali Meral şehit polisin yakınlarının yanına giderek onlarla sohbet etti. Program ikram verilmesiyle sona erdi.

  Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene şehidin annesi Selma Yılmaz, eşi Tuğba Yılmaz, kızları Tauna Sümeyye ve Kübra Yılmaz ile yakınları, Vali Fahri Meral, eşi Zehra Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile polis ve askeri erkan katıldı.