Şehit pilotların kimlikleri belli oldu

Şehit pilotların kimlikleri belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı, paylaşımında "Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük" ifadelerini kullandı.

İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. Faciada şehit olan 4 askerimizin kimliği açıklandı.

Olayda helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar'ın şehit olduğu bildirildi.

BİR BAŞSAVCI VE İKİ SAVCI OLAY YERİNE GİTTİ

Soruşturma kapsamında görevlendirilen bir cumhuriyet başsavcı vekili ile iki Cumhuriyet savcısının, derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, askeri helikopterin ait olduğu komutanlığa bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı belirtildi.

 

YAYIN YASAĞI GELDİ

Açıklamada; gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderileceği kaydedilerek, “Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği hususları kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİT ASKERLERİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NA GETİRİLDİ

Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi’ne zorunlu iniş sırasında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerin cenazesi, Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alındı.

 

Ambulanslara alınan şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın cenazeleri, polis eskortu eşliğinde Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi.