ŞEHİT AİLESİNİ ÜZEN GAZETE HABERİ

ŞEHİT AİLESİNİ ÜZEN GAZETE HABERİ
GEDİKTEPE BASKININDA İHMAL İDDİALARI ŞEHİT AİLESİNİ ÜZDÜ
Hakkariʹnin Şemdinli ilçesi Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe yapılan saldırıyla ilgili bir gazetede yer alan ihmal iddiaları, Gediktepeʹde şehit olan Başyayla Belediye Başkanının yiğeni Er Süleyman Ballanʹın ailesini üzdü.
19 Haziran günü Hakkariʹnin Şemdinli ilçesi Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe yapılan saldırıda 11 asker şehit olmuştu. Ulusal bir gazetede yer alan saldırıda ihmal iddiaları bulunduğu yönündeki haber, baskında şehit olan Piyade Er Süleyman Ballanʹın ailesini üzdü. Haberi annesi Ünzile Ballan ile birlikte öğrenen ve 5 kardeşten en küçükleri olan şehit Er Süleyman Ballanʹın 32 yaşındaki ağabeyi Necip Ballan, iddiaların araştırılmasını istedi. Ballan, "Haber ne kadar doğru bilmiyorum ama
görüntüler ve imzalı evraklar varmış. İnsan üzülüyor tabii olarak. Eğer böyle bir şey varsa devletimizin sonuna kadar üstüne gitmesini istiyorum. Eğer bir ihmal, bir suiistimal varsa gereken mercilerin gerekeni yapması gerektiğine inanıyorum ve istiyorum. Haber gerçekten ciddi bir haber. İnsan bir ihmalin olduğunu düşünüyor. Böyle bir şey olması gerçekten üzücü" dedi.
 
"KOMUTANIN ÇOBAN ZANNETTİK AÇIKLAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"
Baskın sonrası bölgede görevli üst düzey bir komutanın, "Biz teröristleri çoban zannettik" yönündeki açıklamasının çok düşündürücü olduğunu dile getiren Necip Ballan, "Ben de askerliğimi Mardinʹde yaptım. Benim bildiğim askeriye, onlar çoban bile olsa gidip en ince ayrıntısına kadar araştırırdı. O komutanın bu açıklamasını sağlıklı bulmuyorum. Eğer bu haber doğruysa olayın içinde büyük bir zaaf var. O yüzden devletin bu konunun üzerine sonuna kadar gitmesini ve varsa suçluları bulup cezalandırmasını istiyoruz. Devletimizin buna gücü var" şeklinde konuştu.