Şehir merkezinde Millet Bahçesi mi olur

Şehir merkezinde Millet Bahçesi mi olur
AK Parti Meclis üyelerinin Meydan projesini Millet Bahçesine çevirmesine vatandaştan tepki var.
Karaman Belediyesinin AK Partili Meclis üyelerinin girişimiyle Kent Meydanı projesini Millet Bahçesi olarak değiştirilmesine her kesimden tepki var.
AK Partili Meclis üyeleri Kent Meydanı olarak hazırlanan bölgeyi Millet Bahçesi yapmak istemesi ve Belediyeye bir kuruş verilmeden Çevre Bakanlığına devretmek istemelerine MHP’li Meclis Üyeleri karşı çıkarken AK Parti Meclis üyeleri Bölgenin Bakanlığa devrini istiyor.
AK Parti Meclis gurubu verdiği teklifinde; “Belirtilen alana yönelik her türlü imar planı ve proje yapılması için yatırım içerisinde yer alan belediyemiz adına tescilli taşınmazların hazineye devredilmesi belediyemiz tasarrufunda bulunan yol, park ve benzeri yerlerin Çevre ve Şehircilik bakanlığına yapılacak olan her türlü imar planına yönelik muvafakat verilerek belediyemiz adına tescili gereken taşınmazlarında hazineye bedelsiz devredilmesini belediye meclisinin takdirlerine arz ve talep ederiz. “ demişti.
Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Millet Bahçesine ve Kent Meydanı projesine karşı çıkmadığını özellikle belirtirken Millet Bahçesinin çarşı merkezine sıkıştırılmamasının altını çiziyor.
 
TOKİ ZATEN YAPACAKTI.
 
Karaman Eski Belediye Başkanlarından Kamil Uğurlu döneminde yapılan Piri Reis Vadisinin arsası Toki’ye 1 TL Karşılığında verilmişti. Sembolik bir rakam verilmesinin nedeni ise Kent Meydanının Toki tarafından yapılması ve orada Belediyenin kazanç elde etmesiydi.
Yaklaşık 8 yıldır Kent Meydanı projesi gerçekleşmezken bu seferde Karaman Belediyesinin hiçbir menfaati olmadan Çevre Bakanlığına verilmesi Karamanlı vatandaşların hakkının yenilmesi olarak görülüyor.
 
MECBURİYET CADDESİNDEN SONRA MECBURİYET BAHÇESİ KURACAKLAR
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet Bahçesi yapılmasında ki maksadı vatandaşların temiz hava alacakları ailesiyle gezebileceği bir alan oluşturulmasıydı. Karaman Belediyesinin AK Partili Meclis üyeleri ise Millet Bahçesini çarşı merkezine sıkıştırmak istemelerine bir türlü anlam verilemiyor.
Yıllardır Karaman’ı 2-3 caddeye sıkıştıran yöneticiler şehri bir türlü geliştiremezken şimdi de Millet bahçesini de aynı yere yapmaları Karamanın geleceğine bir darbe olarak görülüyor.