Schengen Vizesi Ücretlerinde %12 Artış: Yetişkinler İçin 80 Euro'dan 90 Euro'ya!

Schengen Vizesi Ücretlerinde %12 Artış: Yetişkinler İçin 80 Euro'dan 90 Euro'ya!
Schengen vizesi ücretlerinde %12'lik artışla yetişkinler için temel ücret 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek.

Avrupa Komisyonu, Haziran ayı içinde Schengen vizesinin maliyetinin artacağını onayladı. Tahmini olarak, vize ücretlerinde %12'lik bir artış bekleniyor. Yetişkinler için Schengen vizesi temel ücreti 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya çıkacak.

Komisyon, fiyat artışını üye ülkelerdeki enflasyona bağlıyor ve diğer ülkelerin vize ücretleriyle karşılaştırıldığında ücretlerin hala "oldukça makul" olduğunu belirtiyor.

Örneğin, İngiltere'de vize ücreti 134 Euro, ABD'de 185 Euro ve Avustralya'da 117 Euro'dan başlıyor. Schengen bölgesi, AB üyesi ülkeleri ve kara sınırları için Romanya ve Bulgaristan dışındaki AB üyesi ülkeleri kapsar.

AB üyesi olmamalarına rağmen, Norveç, İzlanda, Liechtenstein ve İsviçre de Schengen Anlaşması'nın bir parçasıdır.

Schengen Vizesi Kimler İçin?

Schengen vizesine başvuranlar, AB/Schengen Bölgesi'nde 90 gün kuralından muaf olmayan AB vatandaşı olmayanlar arasında yer alırlar. Bu vize türü genellikle turistik geziler veya aile ziyaretleri için kullanılır ve çalışma amacıyla kullanılamaz. Schengen vizesi sahipleri, altı ay içinde 28 Avrupa ülkesinde en fazla 90 gün kalabilirler.