SANAYİİ YOLU NEDEN İMARA AÇILMIYOR?

SANAYİİ YOLU NEDEN İMARA AÇILMIYOR?
Karamanın Kalbi Durumunda ki Organize Sanayi yolunun İmara açılmaması kaçak yapıları beraberinde getiriyor.
Yaklaşık 20 yıldır Karaman’ın bütün yükünü çeken Karaman Organize sanayisi Türkiye’de ki gelişime bir türlü ayak uyduramıyor. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde ki Organize sanayi yolları Plazalar ve iş yerleriyle bütünleşirken maalesef Karaman’da Tavuk gübresi, tezek kokuları ve Kaçak yapılardan ibaret.
 
Organize sanayi 2. yolunun sağında ve solunda ki arsaların imara açılmaması yüzünden tarla içerisinde ki kaçak yapılar ise adeta Başta Belediye olmak üzere diğer yetkililerin görmezden gel politikasını uyguladıklarını gösteriyor. Karaman Belediyesinin Eski Atayurt’un bulunduğu mevkii yi imara açarken Sanayi yolunu imara açmaması manidar olarak algılanıyor.  
 
 
PEKİ, NELER YAPILMASI GEREKİYOR?
 
Şehir dışından gelen, ya da Karaman’ı gezen binlerce insanımız, yatırımcıların 7 km boyunca kurumuş tarla ve buğdaydan başka bir şeyin yetişmediği atıl halde bırakılan toz-toprak ve kuruyan elma ağaçların çirkin görüntüsüyle karşılaşıyor.
İmara açılması ile birlikte İşadamlarının ilgi odağı haline gelebilir. Bu çirkin geri kalmış görüntüler yerine modern işyerlerinin, plazaların, alışveriş merkezlerinin, sosyal tesislerin, otellerin ve daha sayamadığımız yüzlerce yatırımların önü açılabilir. Ve bunun yanında istihdam sağlayacak yatırımcıyı ticari ve konutsal anlamda insanları rahatlatacak ve binlerce Karaman’lı gençlere iş imkânı sağlayabilir.
 
Ayrıca Organize sanayi yolunun dar olması trafik kazalarını da beraberinde getiriyor. Karaman Belediyesinin yol üzerini imara açarak duble yol yapması ile birlikte Trafiğin daha rahat bir şekilde akması bunun yanında yeni yapılacak kaldırımlar ve ışıklar Organize sanayi yolunu Türkiye’de örnek bir sanayi haline getirebilir.  
 
POLİS OKULUNUN ETRAFI PİS KOKULARLA SARILI
 
Karaman’a yeni yapılan Polis Okulu, Milletvekillerinin tabiriyle Modern ve Çağdaş bir görünüm alacak. Ama ne var ki sadece binanın güzel olması ise yetmiyor. Çünkü okulun etrafında çevreye pis kokular salan tarlalar bulunmakta. Tarlada Kullanılan Gübre ve ilaçların kokuları ciddi oranda pis kokular yayıyor.
Gübre atılan tarlalar yerine yapılacak Ticari ve yerleşim yerleri o alanı daha modern bir görünüm sağlayacak.
 
 
 
YAZIMIZIN İKİNCİ BÖLÜMÜ HAFTAYA GELİYOR…
1: Mahalle sakinlerinin görüşü
2: Karaman’lı iş adamlarının görüşü