Şampiyonlar Gülnardaki Er Meydanında Buluştu

Şampiyonlar Gülnardaki Er Meydanında Buluştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin ikinci ayağı Gülnar’da yapıldı.

Gülnar Devetaşı Mesire Alanında gerçekleştirilen güreşler, Gülnarlılar tarafından yoğun ilgi görürken, güreşçilerin müsabakaları nefes kesti.

“Problemler Büyükşehir Belediyesi marifeti ile çözülüyor”

Karakucak Güreşleri’nde yaptığı konuşmasında Mersin’in yıllardır ihmal edildiğini ve bu ihmallerin kısa sürede tamamlanmasının, ihtiyaçların giderilmesinin zor olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi marifeti ile pek çok problemin çözüldüğüne dikkat çekerek, eksiklerin ise en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Kocamaz, “Biz onlarca kilometre yol yapıyoruz. Ama bazıları en ufak bir eksikliğimizi gittiğimiz yerde başımıza kalkmaya çalışıyor. Ben buradan seslenmek istiyorum, hizmet insana yapılır. Hizmet vatandaşa, bölgeye yapılır. Dolayısıyla yapılan hizmeti hiç kimse sırtına alıpta götürmüyor. Önemli olan hizmetin yapılmasıdır. Elbette bizler hizmete gelirken sizin karşınıza siyasi bir rozetle çıkıyoruz. Ama seçim sonuçlandığı andan itibaren o rozeti bir kenara koyuyor bütün vatandaşlarımıza ve ilçelerimize, herkese eşit mesafede duruyoruz. Hizmetler yapılırken birilerinin bu işin içine siyaset sokmaya çalışması, yapılan hizmetleri sabote etmeye çalışması gerçekten çok ayıptır” dedi.

“Geleceği hep birlikte, huzur içerisinde tasarlamak istiyoruz”

Mersin’in, cumhuriyet kurulduğundan bu yana ilk defa bu kadar yoğun hizmet aldığını savunan Kocamaz, “Gülnar’ın eski durumunu biz de biliyoruz, vatandaşlarımız da biliyor. Bugünkü durumunu da görüyor, yapılan hizmetleri herkes bizzat yerinde kullanıyor. Ve zamanı gelince de değerlendirmesini yapacak. Hiçbir hizmeti de oy almak için yapmıyoruz. Yapılan hizmetlerin tamamı ihtiyaç olan hizmetler. İhtiyaç olmazsa bir tek kör kuruş bile harcamamız mümkün değil. Biz gençlerimizi eğitmek, insanları bir araya getirmek, barış, mutluluk, huzur içerisinde geleceği hep birlikte tasarlamak istiyoruz” diye konuştu.

Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör ve Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise Gülnar’a yapılan hizmetlerden ve Karakucak güreşleri etkinliklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.

Gülnar’da şampiyon Başpehlivan Hüseyin Gündüz oldu

Türklere özgü yağsız çayır güreşi olarak bilinen Karakucak Güreşlerini Gülnar’a taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Devetaşı Mesire Alanı’nda unutulmayacak bir güreş müsabakasına daha imzasını attı. Başcazgırın sunumları ve manileri ile renklenen etkinlikte, seyirciler güreşçileri dikkatle ve ilgi ile izlerken, kıyasıya mücadele veren güreşçilerin mücadeleleri ise göz doldurdu.

96+ kiloda güreşen Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı ile Hüseyin Gündüz’ün mücadelesinden Gündüz galip gelerek Devetaşı Mesire Alanında Başpehlivan oldu. Fatih Yaşarlı’nın ikinci olduğu mücadelede Taki Taşdemir ve Çağrı Çiğdem üçüncülüğü paylaştı.

Dereceye giren güreşçiler ödüllerini MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldı.