Sami Özdağʹın herkesi ilgilendiren yeni makalesi

Sami Özdağʹın herkesi ilgilendiren yeni makalesi
Saray Holding Yönetim kurulu Başkanı Sami Özdağ, toplumun her kesimini ilgilendiren önemli makale yayınladı.

 Hemen hemen her kesimi ilgilendiren adil gelir dağılımı hakkında makale yayınlayan Saray holding yönetim kurulu başkanı Sami Özdağ yine yazısıyla ses getirecek.

Sami Özdağʹın Yoksulundan Zenginine kadar her kesimi ilgilendiren o yazısı;

Hep konuşulur yazılır adaletli gelir dağılımı diye, ama gelir adaleti konusunda tek kelime bile çıkmaz ağızlardan. Öncelikle dünya da ekonomik sistem acaba gelir adaleti uygun mu çalışıyor işin o tarafını irdeleyip meseleyi masaya yatırmak gerekir.
 
Dünyanın yaratılışında ülkelerin bulunduğu coğrafyalarda, farklı özelliklere sahip olan kaynaklar ve emtialar mevcut ve sanki büyük bir fotoğrafın birbirini bütünleyen parçalardan oluşmuş  gibi, ülkeler ve coğrafyalara ait bu farklı emtiaları biraya getirdiğiniz zaman insanlığa faydalı bir mal ve hizmet ortaya çıkıyor.
 
Örnekleyecek olursak bir bölgede petrol, bir bölgede demir cevheri, bir bölgede kauçuk, bir bölgede teknoloji, bir diğerinde ise emek ve bunların birleşiminden bir ürün çıkarabiliyorsunuz, örneğin otomobil.
 
Acaba farklı ülkelerin sahip olduğu bu farklı özelliklere sahip emtia ve hizmetler, dünya piyasalarında  harcanan emek, olması gereken değere uygun fiyatlarla mı fiyatlandırılıyor, yoksa (aslında değerlerin değişim aracı olan) siyasi güç  sayesinde parayı elinde bulunduranlar mı bu fiyatların oluşmasını sağlıyor ve değerli, daha az değerli, değersiz ise daha değerli hale speküle edilerek getiriliyor. bu durumu analiz etmeliyiz.
 
Bütün bu değerlendirmelerden sonra, aslında dünyanın yaratılış doğasına uygun şekilde emtia, emek ve hizmetleri serbest ihtiyaç akışına uygun yapılandırıp, yine yaratılış şekline uygun emtia pazarda değerini (parasal getiri amaçlı yatırım aracı olmadan)serbest  olarak bulmuş olmalı.
 
Para sadece karşılıklı değerlerin, fikri hakların ve emeğin değişim aracı olmalı. Sistem buna uygun sağlam ve dürüst temellere oturtulmuş olmalı. Ayrıca kolektif yatırım ve sermaye piyasaları güçlendirilip daha da desteklenmeli.
 
Reel ekonomi kazanımlarının getirisi sanal ve kâğıt ekonomisinin üstünde getirilere ulaştırılmalı  ve yatırımcı özendirilmeli. Rekabet koşulları sadece monopol oluşturmayı engellemeye yönelik değil,
Aynı zamanda haksız ve yıkıcı rekabet önleyici kurallara göre düzenlenmeli.
 
Böylelikle; hem insanlığın tasarruflarının iştirak ettiği yatırımlar korunur, hem de  işletmeleri gelişmeye  açık hale getirmiş oluruz.
 
Kısaca, öncelikle dünyanın farklı özellik, güzellik  ve değerlerine sahip ülke ve coğrafyalarını, yaratılışına uygun şekilde  ellerindeki fikri değer, emtia, hizmet, emek varlıklarını, değerlerini spekülesiz,  katıksız ve saf biçimde değerlerini fiyatlayıp, böylelikle dünyada önce gelir adaletini sağladıktan sonra gelir dağılımını sağlayabiliriz.