"Saldırıları şiddetle kınıyoruz"

"Saldırıları şiddetle kınıyoruz"
TÜMSİAD Karaman Şube yönetim kurulu Başkanı Rıfat KARAULU, basin Açıklaması
TÜMSİAD Karaman Şube yönetim kurulu Başkanı Rıfat KARAULU, Karaman’ın
“Ermenek İlçe merkezin’de ikâmet eden, 1990 doğumlu Jandarma Er Murat BAŞCI kardeşimiz Hakkâri’deki hain saldırıda şehit olmuştur.
Ailelerinin gözbebeği, ülkemizin ve geleceğimizin teminatı 3 evladımızın, daha hayatlarının baharında, hain terör odaklarının hedefi olarak şehit olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.
Rahmet ve huzur ayı olan Ramazan’da hiç beklemediğimiz bir anda aldığımız bu haber her duyarlı Türk vatandaşı gibi bizleri de derin bir üzüntü içine sokmuştur.
Seçilen yöntem, asla terör olmamalıdır. Bu yol kesinlikle iyi sonuçlar getirmeyecektir. Bu tür hain terör olayları karşısında herkes saflarını belirlemeli ve bu terör odakları ile arasında mesafeyi oluşturmalıdırlar. İnsanımızın yaşadığı her sorun mecliste, konuşarak, görüşerek çözülebilir.
Milletimizin bu tür acıları bir daha yaşamaması için devletimiz, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde terörle mücadelesini sürdürürken, Sivil toplum kuruluşları olarak bölgede aktif rol almamız, insanlarımızın ortak paydalarını güçlendirici, ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmeye yönelik faaliyetler yapmamız gerekiyor.
Bu vesileyle hain terörü bir kez daha kınadığımız belirtir, şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine ve milletimize sabırlar dilerim.

Rıfat KARAULU
TÜMSİAD BAŞKANI