Sağanak Yağmur Geliyor! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Sağanak Yağmur Geliyor! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu.

Haziran ayının son günleri itibariyle ülke genelindeki pek çok şehirde hava sıcaklıkları etkili olurken, günlük planlama yapmak isteyen vatandaşlar da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminlerini yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, haziran ayının son günlerinde yağış ihtimali ortaya çıktıkça Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte 26 Haziran tarihinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışın detayları belli oldu.

26 Haziran 2024 Yağış Beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre 26 Haziran saat 02.00 ile 20.00 arasında da Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Söz konusu yağış beklentisine ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’26.06.2024 Çarşamba ilk saatlerden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.

2024/06/18/bayram-yagmur-beklentisi.jpg

Meteoroloji Yağış Uyarıları

Bugün etkili olması beklenen yağış sebebiyle oluşabilecek su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerekirken, temmuz ayına yaklaşırken farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da yağış ihtimaline dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış ihtimalilerine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyor. Bu durumda, ilerleyen süreçlerde de yağış ihtimalleri oluştukça Meteoroloji kamuoyunu bilgilendirecek.