Şaban Şahin'in“18 Mart Çanakkale Zaferi" Mesajı

Şaban Şahin'in“18 Mart Çanakkale Zaferi" Mesajı
Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan adayı Şaban Şahin Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

İMAN+ŞUUR=ZAFER


Çanakkale Zaferi'nin tüm Müslümanlar tarafından çok iyi kavranması, anlaşılması gerektiğini belirten Şaban Şahin, bu zaferin iman, ihlas ve kardeşlik ruhuyla kazanıldığını belirtti. Şaban Şahin'in açıklaması şöyle:
“Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümündeyiz. Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Böylesi zaferler kuru kuruya anılacak, hamasi duyguları kabartıp geçiştirilecek günler değildir. Çok iyi kavramak ve dersler çıkarmak gerekir. 
Bir defa biz Çanakkale Zaferi'ni silahımız, teknolojimiz daha üstün olduğu için değil imanımız, inancımız daha üstün olduğu için kazandık. Buradan anlıyoruz ki bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır. Biz en güçlü silahlara ve teknolojiye sahip olsak bile yegâne kuvvet ve kudret sahibi olan Cenab-ı Allah'a güvenir, ona dayanırız. 
Yine bilmeliyiz ki Müslümanlar Çanakkale'de müthiş bir dayanışma örneği sergilemişlerdir. Tüm İslâm dünyasından şehitler bugün Çanakkale Şehitliği'nde omuz omuza yatmaktadırlar. Ancak biliyoruz ki Seyit Onbaşı'nın batırdığı İngiliz gemisinde kime karşı savaştığını bilmeyen şuursuz Müslümanlar da vardı. Bu nedenle Müslüman olmak yetmez şuurlu Müslüman olmak gerekir.
Farkında olmamız gereken bir şey daha vardır ki İslam’ı yeryüzünden tamamen kaldırmayı amaçlayan haçlı seferleri son bulmuş değildir. Geçtiğimiz gün Yeni Zelanda'da Cuma namazını kılmakta olan 50 Müslüman, haçlı terörü ile şehit edilmiş onlarcası da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. 
Terörün dini olmaz diyorlar. Terörün dini Siyonizm’dir. Siyonistler, yeryüzünü ifsat için var gücüyle çalışmakta, bunun için Hristiyan haçlıyı da şuursuz Müslümanları da kullanmaktadır. Ancak inanıyoruz ki Çanakkale'de olduğu gibi İslâm'ın bekası söz konusu ise Müslümanlar birlik olarak her şeylerini ortaya koymaktan çekinmezler. Bugün eğer ortada bekâ, yani var olma yok olma meselesi varsa tüm Müslümanların kardeşlik ruhunu kuşanmaları gerekir. Bu da kin ve nefret sözlerini bırakıp sevgi ve kardeşlik çağrısıyla olur.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'mizin 104. yılını kutluyor, şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah tüm Müslümanlara şuur ve kardeşlik ihsan etsin ta ki şehitlerimize lâyık olalım.”