Şaban Şahin Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret Etti

Şaban Şahin  Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret Etti
Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin Uyum Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret Etti.

Saadet Partisi Karaman Belediye Başkanı Şaban Şahin ve çalışma arkadaşlarını ağırlayan Özel Uyum Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Müdürü Vahit Uysal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Hayatta her an her şeyle karşılaşmanın mümkün olduğunu, hayatın ne getirip götüreceğinin bilinemeyeceğini belirten Şaban Şahin “Esasen hepimiz bir engelli adayıyız. Bütün insanlığın bunu bilerek hareket etmesi, engelli kardeşlerimizi anlamaya çalışması gerekmektedir. Biz böyle merkezlerimizi önemsiyor, destekliyoruz.” dedi.
Vahit Uysal, Belediye Başkanı adayı Şaban Şahin ve beraberindeki heyete rehabilitasyon merkezini gezdirerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Vahit Uysal,  “Merkezimizde engelli bireylerimizin hayata tutunmasını sağlamak ve gündelik yaşamını kolaylaştırmak üzere eğitim veriyoruz. Bireylerin doğuştan veya sonradan olma engellerini, kısıtlanmalarını mümkün olduğu kadar minimize ederek aşmasına katkı sağlıyoruz. Türkiye nüfusunun %10’nu engelli vatandaşlar oluşturuyor ve engelli sayısı her geçen gün artıyor. Çocuk olsun yetişkin olsun engelin oluşumundan sonra rehabilitasyon merkezlerinde bu eğitimleri almaları hayatlarını son derece kolaylaştıracaktır. Ailelerimizden bu konuya dikkat etmelerini istiyoruz. Birçok aile bu hassasiyeti gösteriyor. En etkin eğitimleri verebilmek için olanaklarımızı ve yerimizi sürekli genişletiyoruz.” diyerek Belediye Başkanı adayı Şaban Şahin’i, Dil Konuşma, Görme Engelli, İşitme Engelli, Zihinsel Engelli, Bedensel Engelli, Özel Öğrenme Güçlüğü, Yaygın Gelişimsel Bozukluk, Fizyoterapi odalarını tek tek gezdirerek buralardaki eğitim materyallerini tanıtarak verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. 
Öğretmen ve öğrencilerle de tanışan Şaban Şahin, “Her insanın ortak iki adaylığı vardır. Bunlardan biri ölüm diğeri engellilik. Ölümün çaresi yok. Ancak engelli insanlarımız için en azından onların hayatlarını kolaylaştırmak adına mutlaka bir şeyler yapılabilir. Sizler burada çok önemli ve bir o kadarda güzel bir görev ifa ediyorsunuz. Bizlerin üzerine düşen görev ise sizlere ve engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak ve toplumla bütünleşmesini sağlamak için tüm gücümüzle ‘Engelsiz Kent’ meydana getirmek için çalışacağız. İlk etapta engelli vatandaşlarımız için çağrı hattı oluşturacağız. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Biz buradan duygu yüklü olarak ayrılıyoruz. Misafirperverliğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.” diyerek rehabilitasyon merkezinden ayrıldı.