Şaban Şahin; Papaz Gitti, Kriz Kaldı!

Şaban Şahin; Papaz Gitti, Kriz Kaldı!
Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin gündem ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.
Son günlerde yaşanan ekonomik krize her alandan tepki gelirken bugün bir açıklamada Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin’den geldi.
15 yıldır ülkeyi yönetenlerin şimdi hangi halkla esnafı fırsatçı ve hain ilan ediyor diyerek tepki gösterdi.
 
Şaban Şahin açıklamasına esnafın fırsatçılıkla, hainlikle suçlanmasının son derece çirkin bir davranış olduğunu belirterek “Son zamanlarda ülkemiz insanı ekonomik kriz içinde boğuşmaktadır. Buna karşın bugüne kadar iktidar krize karşı elle tutulur bir adım atmamıştır. Kriz ile mücadele etmek yerine krize kılıf bulma gayretindedir. Ekonomik krizi ‘fırsatçılıkla!’ suçladıkları esnafa yüklemeye çalışıyorlar. Bu çok çirkin bir suçlamadır. Bugüne kadar ülkemizin başına gelen her olumsuz olayı kendileri hariç her kesime mal ettiler. Dövizin yükselmesi ABD saldırdığı için, Faizin yükselmesi Merkez Bankasının suçu, fiyatların yükselmesi esnaf fırsatçılık yapıyor… Peki bütün bunlar yapılırken siz neredeydiniz? Ne yapıyordunuz? Yoksa memleket meseleleri ile meşgul olmayı bıraktınız da koltuk kazanma derdi ile uğraştınız? Sizin ‘fırsatçı’ dediğiniz esnaf bu krizin şu ana kadar en mağdur kesimi.” diyerek başladı.
 
Başkan Şahin, ABD ekonomik saldırısının bahanesi olarak Papaz Brunson’ın gösterildiğini anımsatarak “Dövizin hareketlendiği günlerde ABD, Brunson yüzünden ekonomimize saldırıyor dediler. Brunson’ı asla bırakmayacağız dediler ki 30 yılla ve casuslukla yargılanan birinin bu kadar kolay bırakılmaması gerekirdi. Madem ki ABD papaz için bize savaş açtı, madem ki ekonomimizi bu şekilde bozdular, madem ki elektriğe, doğal gaza, bu zamlar bu yüzden geldi, madem ki esnaf bu yüzden ‘fırsatçı’ diye anılır oldu o zaman asla bırakılmamalıydı. Bizim bir Müslüman, bir Türk onurumuz var. Biz asla baskılara boyun eğmeyen bir milletiz. Bu kadar cefadan sonra dolar düşsün diye tek kişinin isteği ile papazın bırakılması onurumuzu zedelemiştir. Bu konuda ABD başkanının twetterdaki teşekkür mesajı oldukça manidardır. Ne oldu şimdi? Papaz gitti, kriz kaldı.” dedi.
 
Açıklamasında esnafa da uyarıda bulunan Başkan Şahin, “ Biz Saadet Partisi olarak bugünleri çok önceden hissetmiş, uyarmış ve bugünlerin yaşanmaması için tekliflerde bulunmuştuk. Bizi dinlemek yerine bize her türlü hakareti, zulmü reva gördüler her türlü iğrenç ithamlarda bulundular. Buna rağmen biz ülkemizin refahı için, geleceği için doğru bildiğimiz şeyleri söylemeye, yanlışa karşı uyarmaya ve olması gerekeni, yapılması gerekeni söylemeye, yol göstermeye devam edeceğiz. Bizi dinlerseniz ülkeyi düzlüğe çıkarır gerçek manada lider bir Türkiye inşa edersiniz. Biz bu hizmetimiz için hiçbir ücrette talep etmiyoruz. Yeter ki insanımız rahata kavuşsun. Esnaf Kardeşlerimizden de ricamız asla birbirinize öyle ‘fırsatçı, hain’ gibi ithamlarda bulunmayın. Bilin ki bu ülkede satılan en küçük ürüne dahi son kullanıcıya gelene kadar ya döviz ya faiz etki ediyor. Kaldı ki Devletin kendisi akaryakıta, elektriğe ve doğal gaza zam yaparak üretim, ulaşım, tezgah maliyetlerini arttırmıştır. Esnaf olarak sizler bu krizin en büyük mağdurusunuz. Biz bunun bilincindeyiz. Bu kara günleri hep beraber atlatacağız Allah’ın izniyle.” diyerek açıklamasını bitirdi.