Sabah Eğitim Kurumları, Karaman protokolüne iftar verdi

Sabah Eğitim Kurumları, Karaman protokolüne iftar verdi
Sabah Dershanesi ve Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, Karaman protokolüne iftar verdi
Sabah Dershanesi ve Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu’nun geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği Karaman protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Gevher Hatun İlköğretim Okulu’nda verilen iftara Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Karaman Vali Yardımcıları Latif Memiş ve Yılmaz Şimşek ile daire amirleri, şube müdürleri katıldı. İftar sonrası bir konuşma yapan Sabah Dersanesi Müdürü Arif Yazıcı, Karaman’daki eğitim faaliyetlerine 1986 yılında başladıklarını belirterek çeyrek asra yakın bir süreçte hem Türkiye derecelerinin olduğunu hem de kitlesel başarıda 8 bine yakın öğrenciyi üniversiteli yaptıklarını belirtti. Seviye Belirleme Sınavların’da da  önemli başarılarının olduğunu kaydeden Yazıcı,bu başarıların yanısıra öğrencilerinin edepli, şuurlu ve vatanına milletine saygılı şekilde yetişmesi için de planlı ve programlı şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu Rıza Nur da yaptığı konuşmada okullarının Türkiye’de yaklaşık 33 bin okul içinde 200.cü olduğunu dile getirerek 72 öğrencilerinin mezun olduğunu,bunlardan 68 inin Fen ve Anadolu Liselerine yerleştiğini söyledi.6., 7. ve 8.ci sınıflarda 6 öğrencilerinin girdikleri tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonu olduğunu ifade eden Nur, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesine gayret ettiklerini belirtti.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada her iki eğitim kurumunu başarılarından dolayı kutlayarak başarılarının istikrarlı bir şekilde devam etmesini diledi. Vali Kahraman, Karaman’ın Türkiye birinciliğini önümüzdeki yıl tekrar kazanması için rehavete kapılmadan , birlik ve beraberlik ruhu içinde çok çalışarak elde etmesini arzu ettiğini belirterek bu  konuda tüm imkanlarını seferber edeceklerini dile getirdi.
İftar programı, Vali Kahraman’ın  akıllı tahta bulunan sınıflarda öğretmenlerden bilgi alması ve okulu gezmesi ile sona erdi.