ŞAHİNʹDEN DERSİM OLAYLARINA FARKLI YAKLAŞIM

ŞAHİNʹDEN DERSİM OLAYLARINA FARKLI YAKLAŞIM
Saadet Partisinde İl divan toplantısı yapıldı, İl başkanı Şaban Şahin toplantıya tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başladı.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Partisinin il divan toplantısında gündemden düşmeyen Dersim tartışmalarına deyindi. Şaban Şahin Hükümet ve Anamuhalefet partilerinin tartışamadığı Dersim olaylarının sadece gündemi meşgul etme olayı olduğunu iddia etti.
 
Şaban Şahin açıklamasında Hükümetin Nato ismi altında İsrailʹin arzularına hizmet ettiğini iddia ederek; "Hükümet, CHP deki olumsuzlukları göstererek maalesef Malatya Kürecikte ki füze kalkanını gizlemek istiyor. Füze kalkanını masum bir şeymiş gibi NATO kılıfı içerisinde gösteriyorlar." dedi.
 
Şaban Şahin Esas Dersim olayının daha büyüğünün ileride yaşanabileceğini belirterek, "Füze kalkanı; sadece doğuyu görecek şekilde, diğer yönlere kör olarak ayarlanmış durumda, maksat İran ı vurmak ve İsrail’i korumak tır. Olası bir savaşta füzeler Türkiye üzerinde patlayacak ve nükleer serpinti oluşacaktır Halkımız bundan Allah korusun büyük zarar görür ve yüzlerce Dersim faciaları yaşarız” dedi.
 
Şaban Şahin yaptığı konuşma da ‘Avcılar vurdukları ve beğendikleri kuşları saman doldurup sergilerler, Günümüzde içi saman dolu kuş gösterilerek, bu kuşun gagası yok mu? Var…  Kanadı yok mu?  Var…  Öyleyse her şey yolunda gidiyor denilerek halkın aldatıldığını’  söyledi. Şahin, ‘ Biz ise Milli Görüş Saadet Partisi olarak farkımız, biz bu kuşun canlısını istiyoruz ‘  dedi.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, “Dış politikamızı Amerika’ya teslim etmişiz, İç politikamızı da Avrupa Birliğine teslim etmişiz. Hükümet, dışardan yazılan senaryolarla halka karşı oynatılarak kullanılmaktadır. Hükümet, CHP deki olumsuzlukları göstererek maalesef Malatya Kürecikte ki füze kalkanını gizlemek istiyor. Füze kalkanını masum bir şeymiş gibi NATO kılıfı içerisinde gösteriyorlar.  Füze kalkanı; sadece doğuyu görecek şekilde, diğer yönlere kör olarak ayarlanmış durumda, maksat İran ı vurmak ve İsrail’i korumak tır. Olası bir savaşta füzeler Türkiye üzerinde patlayacak ve nükleer serpinti oluşacaktır Halkımız bundan Allah korusun büyük zarar görür ve yüzlerce Dersim faciaları yaşarız” dedi.
Şahin, “ Amerikan dışişleri bakanı Hilary Clinton,  ‘Suriye’ye baskıyı Türkiye yapmalıdır’ diyerek Türkiye’yi maşa gibi kullanıp Suriyeyle savaştırmak istiyor. Türkiye bu oyuna düşmemeli Biz Saadet Partisi olarak Genel Başkanımız Kamalak ın İran a yaptığı iki günlük seyahatte; katıldığı İslami Uyanış konferansında,  ‘Batı ekonomik krizlerle sarsılmakta ve kendisine bir çıkış yolu aramaktadır.  Bu yüzden yeni kaynak arayışı içindedir.  Bu kaynakta İslam coğrafyasındadır. Emperyalist niyetli bazı batı Ülkerlerinin Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmeleri kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirmek isteyecektir. Nitekim petrol başta olmak üzere bölge ülkelerinin yeraltı zenginlikleri açıkça pazarlık konusu yapılmaktadır. Buna fırsat verilmemelidir. Bölge ülkeleri kendi sorunlarını kendi aralarında halletmelidir. İslam ülkelerinde yeni dönem Batının menfaatleri değil, kendi değerlerinin üzerine inşa edilmelidir. Saadet Partisi olarak; başta Suriye olmak üzere bölgedeki gelişmelerin sağduyu yoluyla çözülebilmesi için Barış Heyeti oluşturulmasını teklif ettik. Bu teklifimiz büyük ilgi ve kabul gördü. Bütün katılımcılar tarafından olumlu ve ertelenemez bir çalışma olarak değerlendirildi’ ifadesinde bulundu “ dedi.