ŞABAN ŞAHİNʹDEN 24 KASIM MESAJI

ŞABAN ŞAHİNʹDEN 24 KASIM MESAJI
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle mesaj yayınladı.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. “Bir ülkenin en büyük gücü parası, topu, tankı, tüfeği değil inançlı ve eğitimli gençleridir” diyen Şahin; geleceğimizin teminatı bir gençliği yetiştirme konusunda en büyük görev ve sorumluluğu öğretmenlerin üstlendiğini vurguladı.
 
“Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” diyen bir medeniyetin mensupları olduğumuzu hatırlatan İl Başkanı Şaban Şahin; “Yeniden Büyük Türkiye”nin kuruluşunda en değerli varlığımız şuurlu, ahlaklı, maneviyat sahibi gençler olacaktır. Bu yüzden gençlerimizin ve onları eğitmekle yükümlü öğretmenlerimizin sahip olduğu imkânları arttırdığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz” dedi.
 
Ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya ulaştığı bir dönemden geçtiğimizi, bu nedenle eğitimin öneminin daha da arttığını kaydeden Şaban Şahin, ancak öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi ve teknik imkânlardan yoksun olduğunu vurguladı. Yapılan araştırmaların öğretmenlerin içinde bulunduğu dramatik tabloyu gözler önüne serdiğini hatırlatan Şahin, “Öğretmenlerimizin yüzde 80’i kredi kartı borçlusudur. Bunun sorumlusu her hafta faize 1 milyar dolar öderken, öğretmene üç kuruşluk artışı çok görenlerdir. Öğretmenin talebine değil IMF’nin talimatına kulak verenlerdir” değerlendirmesinde bulundu.
 
Bu imkânsızlıklara rağmen öğretmenlerin fedakâr bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Şaban Şahin, “Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu bu fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir” dedi.
 
Toplumun her kesiminde olduğu gibi öğretmenlerin yüzünün de Milli Görüş iktidarlarında güldüğünü hatırlatan Şaban Şahin; Milli Görüş iktidarlarında eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının çözümü için tarihi adımlar atıldığını, bunun en güzel örneğinin 54’üncü Hükümet’in icraatları olduğunu söyledi.
 
Bundan sonra da aynı şuur ve kararlılıkla, eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi ve öğretmenlerimizin hak ettikleri ekonomik imkânlara kavuşması için Saadet Partisi olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Şaban Şahin, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizin geleceğine yön veren öğretmenlerimiz 700 bine yaklaşan büyük bir ordudur. Şuurlu öğretmenlerin yetiştireceği “özlenen nesil”, “Yeniden Büyük Türkiye”yi ve “Yeni Bir Dünya”yı kuracak, böylece bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacaktır. Bu temenni ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.