Kimlik Numarası 0,2,4,6,8,0 Olanlara Müjde! Bakanlık Bu Kişilere 42 Bin TL Hibe Verecek!

Kimlik Numarası 0,2,4,6,8,0 Olanlara Müjde! Bakanlık Bu Kişilere 42 Bin TL Hibe Verecek!
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Aile Bakanlığı tarafından toplam 42 bin TL’ye varan yardım ödemesi yapılacak. Peki, kimler bu ödemeden yararlanacak? İşte konuya ilişkin merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bir yıl içerisinde 42 bin liraya varan destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla asgari yaşam şartlarını karşılayamayan ya da yardıma ihtiyaç duyanlara sosyal destek ödemesi yapılacağı bildirilirken bu desteklerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacağı öğrenildi.

62758f0d70380e19f0d4cd0d.jpg

TOPLAM 42 BİN TL HİBE

Bakanlık tarafından yapılacak ödemeler için hak sahipleri belirlenirken destek ödemeleri barınma, gıda, engelli, aile, yaşlı, sağlık ve eğitim alanlarında hak sahibi kişilere farklı miktar ve periyotlarda ödenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen şartlara bağlı olarak ödeme yapacak kişiler detaylara da bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.

Ödemelere ilişkin detaylar bir tablo halinde paylaşılırken 65 yaş üzeri vatandaşların yaşlı aylığı adı altında ödeme alma hakları bulunuyor. Engelli-yaşlı aylığı programı kapsamında yaşlı aylığı yardımı yapılırken sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden az olan 65 yaş üstü vatandaşlara ödeme yapılacağı belirtildi.

65 yaş üstü kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekili 65 yaş üstü vatandaşlar faydalanabilirken kimlikle başvurunun yapılması gerektiği ifade edildi. 2024 dönemi için 3 bin 504 lira 84 kuruş olmak üzere ödemelerin aylık olarak yapıldığı aktarıldı. Bu kapsamda, hak sahiplerinin hesaplarına toplamda 42 bin 48 TL geçeceği kaydedildi.