Rektör adayı Ahmet Taşgın Basınla bir araya geldi.

Rektör adayı Ahmet Taşgın Basınla bir araya geldi.
Karamanoğlu MehmetBey Üniversitesi 14 Ağustos Salı günü yapacağı Rektörlük seçimleri için hazırlıklarını sürdüren Prof. Dr. Ahmet Taşgın, Basınla iftar yemeğinde bir araya geldi.

 Kurşunlu Restaurant ta Basın Mensuplarına İftar programı düzenleyen KMÜ Rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Taşgın, gündeme ilişkin bilgileri değerlendirerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Son günlerde basında yer alan Karaman oğlu Mehmet Bey Üniversitesi hakkında ki Yolsuzluk iddiaları hakkında görüşünü belirten Prof. Dr. Ahmet Taşgın, “Hukuki sürecin başladığını biliyorum onun için pek bir şey söylemek istemiyorum, ortada bazı iddialar var. Ben Sayın Sabri beyin art niyetli biri olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, belki evraklarda eksik veya yanlış bir çalışma olmuş olabilir ama bunun adı yolsuzluk konulmasından yana değilim.” Dedi.
KMÜ tarafından yolsuzluk iddialarına karşı yapılan basın açıklamasında yer alan “ Seçimler Yaklaştığı için” ifadesine tepki gösteren Prof. Dr. Ahmet Taşgın; “ Ortada bazı iddialar var bunu ortaya atanlar benim ekibim falan değil, birileri çıkıp ta Üniversite yetkililerine hesap soruyorsa ve Üniversite yetkilileri de  - Efendim Seçim yaklaşıyor bu çıkışlar onun için.. Diyorsa kusura bakmasınlar! Eğer hesap sorulacak bir tarih varsa o tarih seçim zamanıdır elbette. Bugün sorulmayacakta ne zaman sorulacak?” dedi.

Karaman oğlu Mehmet Bey Üniversitesinin kötü yönetildiğini belirten Rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Taşgın, “ Öyle iki tane kuzu yarıştırarak üniversite yönetilmez! Karaman’ın Dünya genelinde adını Elma ile duyurması gerekirken, bugün Arjantin elması dünyanın her tarafında bulunmaktadır. Elma sempozyumu, Elma araştırmalarını Karaman oğlu Mehmet Bey Üniversitesi neden yapmasın? Üniversitenin görevi işte budur. Bu ekonomi yönünden Karaman’a büyük getiriler sağlayacak, bunun yanında kültürel olarak Türk müzik okullarını Üniversitemize kazandıracağız. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, gibi Ülkerlerden Profesör hocalar getireceğiz. Türk kültürünü, Türk Müziğini burada ders olarak verecekler.
Karaman oğlu Mehmet Bey Üniversitesinde çok iyi hocalar vardı ben biliyorum ama maalesef hepsi bir şekilde gönderildi veya gitmek zorunda kaldılar, Karaman’a yazık değil mi? Haa biz Oxford yapacağız demiyoruz ama sizin gibi de Karaman oğlu Mehmet Bey Üniversitesini en sondan üçüncü de yapmayacağız.” Dedi.